Home > Society > Feike Sijbesma mikt op het geweten bij Nieuwjaarslunch Hendrik VIII

Feike Sijbesma mikt op het geweten bij Nieuwjaarslunch Hendrik VIII

Op de goed bezochte Nieuwjaarslunch van het genootschap ‘De nalatenschap van Hendrik VIII’ was DSM-baas Feike Sijbesma de hoofdspreker, hoewel dat relatief is, want alle minuten bij elkaar opgeteld is gastheer Leo van der Kant waarschijnlijk langer aan het woord geweest.

Sijbesma had een boeiende speech over hoe het verder moet met de wereld. „Dat momenteel 1 procent van de wereldbevolking de helft van alle grondstoffen verbruikt, is niet langer te verantwoorden.”  De CEO die volgende maand afscheid neemt van de multinational, zei zich nog meer dan tot nu toe in te gaan zetten voor een betere wereld, met meer duurzaamheid en minder hongersnood. „Dat gaat heel goed samen met een gezonde economie, sterker nog, dit is de enige weg met toekomstperspectief.”

Tot de aandachtige toehoorders behoorden onder meer voormalig premier Dries van Agt, oud-Ahold-topman Cees van der Hoeven en oud-Philips-topman Jan Timmer.  

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu