Home > Society > Feestelijke première King Lear in Theater aan het Vrijthof

Feestelijke première King Lear in Theater aan het Vrijthof

Feestelijke première King Lear in Theater aan het Vrijthof

In de net verbouwde Papyruszaal werd de feestelijke première gehouden van het toneelstuk King Lear van Toneelgroep Maastricht. In het bomvolle theater zagen we tal van prominenten uit heel Limburg, zowel uit de politiek als uit de culturele wereld.

Hoofdrolspeler Huub Stapel  wordt in King Lear omringd met een sterrencast bestaande uit Wilfried de Jong, Dirk Roofthooft, Porgy Franssen, Sylvia Poorta, Hans Trentelman, Louis van Beek, Dries Vanhegen, Mieneke Bakker, Hans van Leipsig, Elisabeth De Loore en Caro Derkx. Het beroemde werk van William Shakespeare is voor deze voorstelling bewerkt door regisseur Servé Hermans.

Vooraf waren er korte toespraken van theaterdirecteur Jean Boelen en burgemeester Annemarie Penn-te Strake, die opkwam in een opvallende roze jurk van ontwerper Christian Lagerwaard.

Na afloop was er een uitgebreide borrel voor de crew en de gasten.

King Lear van Toneelgroep Maastricht is van 14 september t/m 12 december 2018 te zien in de theaters in Nederland en België.

Fotografie: Harry Heuts

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu