Home > Limbourgeois > Familiebedrijven Chopard – Leon Martens 40 jaar innige band   

Familiebedrijven Chopard – Leon Martens 40 jaar innige band   

Juwelier Leon Martens bestond al sinds 1907, maar met de komst van het wereldmerk Chopard, nu veertig jaar geleden, maakte het Maastrichtse familiebedrijf echt de sprong naar de top. Na Chopard volgden vele andere grote namen zoals Patek Philippe, Rolex, Breguet, Jaeger le Coultre, IWC, Hublot en vele andere.

De innige band met het Zwitserse familiebedrijf Chopard (ANNO 1904) werd gevierd met een stijlvol feest op Château St. Gerlach.

Karl-Friedrich Scheufele, de grote baas van Chopard, was samen met zijn vrouw Christine en zijn dochter Caroline-Marie naar Zuid-Limburg gekomen.  Hij sprak lovende woorden over het bedrijf Leon Martens. „Een kwaliteitszaak als deze tref je maar weinig in de hele wereld, daarom zijn we blij met onze intense samenwerking.  De combinatie van vakmanschap, goed ondernemerschap en als extra de artistieke inbreng van Marie-Louise Martens, hebben ervoor gezorgd dat zij die unieke toppositie hebben ingenomen. En door de uitbreiding met het huis Schaap en Citroen drukt de familie Martens een stevige stempel op DE markt in heel Nederland en van hieruit is er ook een internationale rol weggelegd. Naast unieke ‘brandstores’ en internet blijven dergelijke familiezaken met een heel persoonlijke service heel belangrijk in onze branche.”

Marie-Louise Martens stelde – in afwezigheid van echtgenoot Luud Martens die thuis ziek onder de wol lag –  dat Chopard nog steeds tot de grote iconen in de juwelen- en horlogebranche hoort. „Zij hebben in al die jaren trends bepaald en dat doen ze nog steeds. De oorbellen bijvoorbeeld die ik van Chopard draag zijn al veertig jaar oud maar nog even mooi en tijdloos.”

De nieuwe generatie van beide familiezaken was ook van de partij. Dochter Caroline-Marie Scheufele onderhield zich met Lex Martens, die inmiddels de dagelijkse leiding van Leon Martens in Maastricht heeft overgenomen.

Tijdens het diner voor zo’n 150 gasten kwam zowel de witte als de rode wijn van Château Monestier La Tour Cadran in de Bergerac op tafel. Niet vreemd want dit domein is eigendom van de familie Scheufele. „Een hobby”, noemde Karl-Friedrich Scheufele het, „hoewel het ook hier gaat om vakmanschap.”

Bekijk de sfeervideo hier beneden

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.