Home > Society > Een ongewone verjaardag voor Sabine

Een ongewone verjaardag voor Sabine

„16 maart was de laatste dag dat ik – weliswaar met Corona-aanpassingen – op kantoor in Maastricht ging werken. De grens over. In België was op dat moment de impact meer voelbaar dan in Nederland. Toen ik ´s avonds in het zonnetje naar de auto liep, verbaasde ik daarom mij over de lichtheid die zo zichtbaar was. Het was feest in het park! Iedereen zat op dekentjes dicht bij elkaar te picknicken, bij de fitnesstoestellen stonden zeker een 30-tal binken elkaar uit te dagen en te pronken met hun bloot bovenlijf, en een turnvereniging was een menselijke toren aan het maken. Mijn besluit: van thuis uit werken!

Ondertussen zijn de maatregelen in beide landen verscherpt. Alle collega´s werken van thuis uit. En ik heb, als sociaal beestje, moeten leren om op 1 locatie te werken. Zelfs als ik niet onderweg was om sales te doen, zat ik nog altijd bij de collega´s op kantoor, of met ondernemers in een co-working space. Daarnaast is mijn sociaal leven erg belangrijk. Ik was ik zo goed als elke avond wel weg met vrienden om te gaan sporten, dansen, eten en drinken.

We zijn twee weken verder. De digitale wereld is een belangrijk en zelfs onmisbaar onderdeel van mijn werk en sociaal leven geworden. Video calls, telefoons, appjes en mails. Om te vergaderen met collega´s, om contact te onderhouden met klanten en ook om mijn vrienden te zien. Hoera voor de schermen! Elke dag ervaar ik daardoor de dankbaarheid van al mijn relaties als ik digitaal contact zoek. Ervaar ik zelf het blij gevoel dat ik krijg als ik reactie krijg van klanten, hoor dat zoveel mensen creatief omgaan met deze situatie, zie dat men elkaar op andere manieren gaat helpen. Allemaal binnen de vier muren van mijn eigen huis!

En ben je net als ik een sociaal beestje en jarig in deze coronatijd? 1 oplossing! Een video call feestje! Vrienden op het scherm, muziekje op de achtergrond en een drankje bij de hand. Je krijgt er zelfs de alom bekende kater bij de dag erna…

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.