Home > Society > Ronde Tafel 174 blikt terug op een geslaagde Duck Race

Ronde Tafel 174 blikt terug op een geslaagde Duck Race

Wie afgelopen zondag in de buurt van het Stadspark in Maastricht is geweest, kon er bijna niet aan zijn ontkomen: tot twee keer toe streden er meer dan 8000 gele badeendjes om de eerste plaats in de jaarlijkse Duck Race. En dat leidde, behalve tot spanning en veel sfeer, tot mooie opbrengsten voor diverse lokale goede doelen.

Van 2014 tot en met 2019 vond de Duck Race in Maastricht steevast plaats op de tweede zondag van mei. Dit jaar zou het evenement voor de eerste keer later in het jaar plaatsvinden. ,,Want vijf weken later in het seizoen, heb je logischerwijs meer kans op mooi weer’’, zegt Yves Mullenders, lid van de Maastrichtse serviceclub Ronde Tafel 174, de organisator van het evenement. Nu was het, wat het weer betreft, nog even spannend afgelopen weekend: zowel tijdens de opbouw op vrijdag, als tijdens de businessborrel leek het evenement even in het water te vallen.

Toch bleek het verplaatsen van het evenement uiteindelijk een groot succes: de 2022-editie van de Duck Race geldt als de drukstbezochte editie tot nu toe. Dit jaar werden maar liefst 8250 gele badeendjes, die in aanloop naar de wedstrijd online te koop waren, losgelaten in de Jeker, een zijrivier van de Maas. Het eendje dat als eerste de finish bereikte won zoals gewoonlijk. In dit geval een Big Green Egg of Lovens Bakfiets.

Hoewel de jaarlijkse Duck Race bedoeld is als familieuitstapje voor tout Mestreech, heeft het evenement ook een maatschappelijke functie. Alle opbrengsten gaan namelijk naar lokale goede doelen, in dit geval Stichting Wigwam en Kinderonderzoekfonds Limburg. De exacte opbrengst van de Duck Race 2022 wordt later bekendgemaakt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu