Home > Society > Winefair verhuist naar Genk

Winefair verhuist naar Genk

De Winefair, de grootste wijnbeurs van Belgisch Limburg, verhuist de komende drie jaar naar het Thor Park in Genk. Dit voormalige mijnterrein doet sinds 2017 onder andere dienst als evenementenlocatie. Tot afgelopen jaar vond de wijnbeurs plaats in het cultureel centrum in Lanaken.

Volgens organisator Stefan Frissen was het tijd voor verandering. ,,We verwachten met de centralere ligging in Belgisch Limburg meer mensen te trekken uit heel de provincie. Daarnaast zal er afscheid genomen worden van de traditionele stands en zal er nog meer op beleving worden gespeeld. Ook wilden we qua datum dichter op de feestdagen zitten, dus zijn we verschoven naar het weekend van 8-9-10 november. Waarbij we denken dat de vrije maandag 11 november (in België een nationale feestdag) een positieve bijdrage zal leveren op de bezoekersaantallen van de zondag.”

Dat de verandering van locatie een positief effect zal hebben, blijkt nu al uit het feit dat meer dan 80 procent van de beschikbare standhoudersplekken is verkocht. ,,We merken dat wijnhandelaren en sponsoren van de eerste jaren er nu weer bij willen zijn. Dat toont aan dat we een juiste keuze hebben gemaakt”, aldus Frissen. ,,Er zal dus ook nog meer worden ingezet op bedrijfsarrangementen en het netwerkconcept wine after work op de vrijdagavond.”

Zowel de Stad Genk als het Thor Park is enthousiast over de komst van de Winefair naar Genk. ,,Wij zijn een echte evenementenstad en we weten zeker dat we met de prachtige locatie Thor Park de Winefair extra kunnen versterken”, aldus schepen van evenementen Toon van Deurzen.

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu