Home > Kunst en Cultuur > Wayne McGregor op schrit_tmacher festival

Wayne McGregor op schrit_tmacher festival

Het schrit_tmacher festival werd eerder deze week al feestelijk geopend door minister-president Mark Rutte. Het grensoverschrijdende schrit_tmacher festival, waarin alles draait om dans,  wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd en vindt dit jaar wederom plaats op zes podia in vier steden.

Een van de vele dansvoorstellingen die onderdeel is van het festival is Autobiography van gezelschap Wayne McGregor. Choreograaf Wayne McGregor, afkomstig uit Groot-Britannië, maakt al 25 jaar choreografieën die ‘het leven ervaren’. Deze ervaringen vormen samen met factoren als plaats en tijd het ‘archief’ van het lichaam.

In ‘Autobiography‘ toont McGregor zijn eigen ‘leven-bibliotheek’ aan de hand van 23 choreografische portretten. Uitzonderlijk is dat elke uitvoering van dit stuk anders is. Alleen het begin en het einde – hoofdstuk 1 en hoofdstuk 23 – van ‘Autobiography‘ liggen vast, daartussen volgen de events elkaar op, op basis van een algoritme gebaseerd op McGregors eigen genetische code.

Deze toonaangevende voorstelling van Wayne McGregor en zijn gezelschap is als onderdeel van het schrit_tmacher festival op dinsdag 10 maart om 20.00 uur te zien in het theater in Heerlen. Een bijzondere voorstelling wordt het sowieso: dit is immers ook de Nederlandse première van het stuk.

Ook andere voorstellingen van McGregor’s gezelschap zijn te bewonderen tijdens schrit_tmacher festival. Zo was ‘FAR’ de festivalopening in Aken op 5 maart en is het stuk op 7 maart om 20.30 uur nogmaals te zien in Fabrik Stahlbau Strang in deze stad.

Kaartjes voor deze en alle andere voorstellingen van het schrit_tmacher festival zijn te koop via www.schrittmacherfestival.de/nl 

_______________________________________________________________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu