Home > Kunst en Cultuur > Provincie lanceert Jan Smeets Fonds voor talentontwikkeling

Provincie lanceert Jan Smeets Fonds voor talentontwikkeling

Talenten en artiesten die zich verder willen ontwikkelen binnen de Limburgse popwereld, kunnen vanaf nu een beroep doen op het Jan Smeets Fonds. Dit fonds is donderdag gepresenteerd tijdens het Pinkpop Business Behind the Scenes event.

De Provincie Limburg trekt 400.000 euro uit voor het initiatief, zo maakte gedeputeerde Jasper Kuntzelaers tijdens het evenement bekend. Ook andere partijen, waaronder het Cultuurfonds Limburg en diverse gemeenten, hebben een bijdrage toegezegd.

Ook bedrijven worden in de gelegenheid gesteld om aan het fonds te doneren. Het fonds is vernoemd naar Mister Pinkpop, Jan Smeets, die ook bij de presentatie aanwezig was. Het provinciale popplatform Pop in Limburg coördineert het project de komende vier jaar.

Pinkpop Business Behind the Scenes biedt bedrijven de mogelijkheid om op een unieke locatie, namelijk het Wilhelmina Sky Deck (het ‘Vip-skydeck’), te netwerken met uitzicht op een nog lege feestweide. Ook worden diverse rondleidingen aangeboden, om op die manier een nog betere blik achter de schermen te krijgen en te ontdekken hoe de laatste puntjes op de i worden gezet voor de eerste festivaldag.

MKB-Limburg bood zeventig van haar leden de mogelijkheid om deel te nemen aan deze middag.  De catering op het Wilhelmina Sky Deck wordt al jaren verzorgd door Van Melick Catering, die ook op diverse andere plekken op het terrein instaat voor de hospitality.

De 55ste editie van Pinkpop vindt plaats van vrijdag 21 juni t/m zondag 23 juni.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.