Home > Kunst en Cultuur > Expositie en boekpresentatie Joost Vrouenraets in Provinciehuis

Expositie en boekpresentatie Joost Vrouenraets in Provinciehuis

Met de presentatie van een fotoboek en de opening van een fototentoonstelling in het Gouvernement in Maastricht sluit de Heerlense danser en choreograaf Joost Vrouenraets woensdagmiddag 9 november zijn project The Red Circles officieel af.

Ik ben er is de titel van zowel het boek als de tentoonstelling. Een naam die de lading volledig dekt. Vrouwenraets gaat niet bij de pakken neer zitten als in het voorjaar van 2020 corona uitbreekt en de podia hun deuren moeten sluiten.
Vanaf maart dat jaar reist hij, samen met de Heerlense fotograaf David Peskens, door Nederland om openluchtvoorstellingen te geven.

Geïnspireerd door de anderhalvemetermaatregel geeft Vrouenraets in alle 352 Nederlandse gemeenten een onaangekondigde voorstelling in de openbare ruimte. Zijn podium bestaat uit niet meer dan twee rode touwen, neergelegd als twee cirkels op de grond.

Peskens documenteert alle performances met zijn camera. Met twaalf foto’s uit de serie wint Peskens eerder dit jaar de Zilveren Camera in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment. De in totaal 352 foto’s zijn nu gebundeld in een bijzonder boek getiteld ‘Ik ben er’. Schrijvers Petra Stienen, Lana Nasser en Bram Verelst geven elk op hun eigen manier een diepere laag aan de onverzettelijke reis van Vrouenraets en Peskens.

Op woensdag 9 november vanaf 16.30 uur wordt het boek gepresenteerd en de tentoonstelling Ik ben er op feestelijke wijze geopend in het Gouvernement in Maastricht. Joost Vrouenraets en David Peskens verzorgen een performance met spoken words door Lana Nasser, performer en schrijver van de fluisterteksten. Het Limburgse Eerste Kamerlid en schrijver Petra Stienen verzorgt de inleiding
Ronald Wintjens, directeur Nederlandse Dansdagen krijgt het eerste exemplaar van Ik ben er overhandigd. De middag in het Provinciehuis is vrij toegankelijk.
theredcircles.nl

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.