Home > Kunst en Cultuur > Discovery Museum opnieuw ‘kindvriendelijkste’ museum van Nederland

Discovery Museum opnieuw ‘kindvriendelijkste’ museum van Nederland

Discovery Museum in Kerkrade mag zich vanaf vandaag weer een jaar lang het ‘kindvriendelijkste’ museum van Nederland noemen. ‘Museuminspecteurs – kinderen tot en met twaalf jaar die met een kritische blik rondkijken in een museum en vervolgens hun oordeel geven – gaven Discovery Museum gemiddeld een 9,2. Dat is vanmiddag bekendgemaakt in Amsterdam.

De ruim 3000 inspecteurs deden in totaal ruim 8000 inspecties. Behalve van een rapportcijfer voorzagen zij de door hen bezochte musea van tips om het allemaal nog leuker en beter te maken.

Over landelijk winnaar Discovery Museum schreef een enthousiaste Museuminspecteur dat ‘je heel veel zelf kan doen. Bijvoorbeeld fietsen om stroom te maken, of met een hijskraan een blok verplaatsen, en tekenen. Maar het allermooiste was de film over de aarde vanuit ISS’. 

Nederlandse musea doen het in het algemeen vrij goed bij kinderen. Maar liefst 65 kregen gemiddeld een 8 of hoger. Die musea – verdeeld over alle provincies – hebben het exclusieve recht om een jaar lang het predikaat ‘Kidsproof museum’ te voeren. 

Directeur Hans Gubbels, die de prijs vanmiddag in Amsterdam in ontvangst nam, laat weten heel blij en trots te zijn dat zijn museum als het allerbeste uit de bus gekomen is als het gaat om het faciliteren van kinderen. ,,We zijn erg trots op het winnen van deze titel, zeker gezien de moeilijke tijd die alle musea achter de rug hebben”, zegt hij. ,,Dat we deze titel gewonnen hebben, is vooral te danken aan onze medewerkers, die bezoekers ontvangen en enthousiasmeren met workshops, shows, begeleiding en informatie.”

De MuseumKids Awards zijn dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Drie keer eerder ging de titel voor meest kidsproof museum van Nederland naar Kerkrade. Het overzicht met alle Kidsproof musea staat op museumkids.nl.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu