Home > Kunst en Cultuur > 25ste editie Fleuramour toont ‘A Magical World of Flowers

25ste editie Fleuramour toont ‘A Magical World of Flowers

Van 23 t.e.m. 26 september zwaaien de poorten van de Landcommanderij Alden Biesen (Rijkhoven bij Bilzen) open voor het fleurigste evenement van het jaar: Fleuramour. Vier dagen lang wordt het domein omgetoverd tot één florale sprookjeswereld. De openingsdag vrijdag – hoedjesdag – was al een overrompeling en de organisatie verwacht zo’n 8000 kijklustigen voor een uitgestrekte expositie, de pop-upmarkt, bloemstyling, workshops en de florale modeshow.

Honderden florale meesterwerken, stuk voor stuk met passie en engelengeduld gemaakt, overladen je met een heerlijke geur. Dit jaar viert organisator REKAD het zilveren jubileum. De feestelijke editie kreeg het jaarthema ‘Magic’ mee. Zo’n 400 bloemendesigners van over heel de wereld werkten mee aan het event. Dit keer zorgden er kunstenaars uit Hongkong, Mexico, Amerika , Venezuela, de Baltische Staten en heel Europa voor de magie van bloemen. Onder hen grote namen als Daniël Ost en Tom De Houwer. “ We noemen ons de dienaars van de schoonheid,” zegt Tom, die met zijn Masterclass uit Mechelen 13 grote designwerken presenteert. Daarin verwerkt hij naast bloemen ook groenten, ook al is zijn motto ‘Less is More’.

Fleuramour draagt dit jaar ook haar steentje bij aan Oekraïne, die met een sterke delegatie present is.  Nog tot en met maandag .  www.fleuramour.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.