Home > Interieur > California dreaming: Italiaans design in een gelaagde villa

California dreaming: Italiaans design in een gelaagde villa

De term ‘verborgen parel’ krijgt een geheel nieuwe betekenis bij het zien van deze bungalow in Californische stijl, gelegen in Vlaams-Brabant. Vanaf de straat vang je met een beetje geluk net een glimp van het dak op, maar wanneer je de woning eenmaal weet te bereiken, ontpopt zich een feest van een villa.

Het is een locatie om van te dromen, verstopt in de Vlaamse heuvels, met een uitzicht om jaloers op te worden. Het verborgen pand kenmerkt zich door de vele etages die het herbergt. Het eerste wat zichtbaar is, is het dak van de garage, en bij elke stap dichterbij komt een nieuwe verdieping aan het licht. Waar de villa qua formaat en locatie niets te wensen over laat, was het interieur en de indeling wel aan een upgrade toe. De bewoners besloten daarom vorig jaar tot een verbouwing. Terwijl zij zelf in Canada vertoefden, lieten ze de verbouwing achter in de vakkundige handen van L&P. Voor het interieur kwam het duo al snel uit bij Marres – Atelier des Amis.

Minotti

De bewoners wisten één ding zeker: hun nieuwe interieur moest voorzien worden van een flinke dosis Minotti. Het Italiaanse topde-signmerk maakt een unieke combinatie van ingetogen ontwerpen, een vleugje retro en een snufje glam. Iets wat naadloos aansluit bij het artistieke koppel, dat houdt van speels wonen, maar wel met luxe. Dat het kunstliefhebbers zijn wordt al snel duidelijk bij één blik op het interieur, dat een vloeiend geheel is van kleur, vorm en pop- art. Aan Marres de uitdaging om de nieuwe interieurkeuzes af te stemmen op de vele eyecatchers in de ruimtes, die ook na de verbou-wing terug moesten komen. Het oude interieur mocht volledig op de schop, maar de kunst? Die ging nergens heen.

Van boven naar beneden

Lore, interieurontwerper bij Marres, vertelt: „Dit interieur was echt anders dan anders. Vaak werken we aan wat meer ingetogen ruim-tes; dat was hier niet aan de orde. De bewoners zijn mensen die van alles een feestje maken, en dat mocht – nee, móest – zeker ook terugkomen in de inrichting.” Niet alleen het interieur, maar ook de indeling van de woning is bijzonder. De villa werkt van boven naar beneden, wat begint bij de garage op de begane grond. De trap leidt naar een verdoken entree die toegang geeft tot de leefruimte en open keuken. Hier geven de schuifpuien toegang tot het terras met buiten-zwembad. Een volgende trap omlaag leidt naar het souterrain, waar kan worden geborreld en ontspannen. Op deze onderste verdieping bevinden zich namelijk de bad- en slaapkamers én de bar. Ruimtes die niet minder kunstzinnig zijn dan de rest.

Petrol accent

Lore: „We hebben gekozen voor luxueuze stukken in neutrale tinten, om zo een mooi contrast te bieden aan de kleurrijke kunst. Hoewel, neutrale tinten… De grijs-, bruin- en zwarttinten vullen eigenlijk de kleur aan waarmee we zijn begonnen: petrol. Dat blauwgroen komt op meerdere plekken in de woning terug als subtiel accent, bijvoor-beeld in de twee fauteuils van Minotti. Deze hadden we oorspronke-lijk voor de woonkamer in gedachten, maar bleken uiteindelijk beter tot hun recht te komen in de bar.”

Artistieke uitspattingen

In de woonkamer pronkt niet alleen een aantal kleurrijke popart wer-ken aan de muur, maar er hangt ook een armatuur boven de eettafel die een kunstwerk an sich is, en daarmee ook aandacht vraagt. „De natuurlijke materialen, zoals marmer en hout, bieden een mooi ka-der voor de artistieke uitspattingen. De grote grijs gemêleerde hoek-bank, het custom made vloerkleed en de marmeren salontafel vinden hun evenknie in het lichtgrijze marmer van de eettafel.” De interieur-keuzes sluiten niet alleen aan op de kunst aan de muur, maar ook op de keuzes die de architect tijdens de verbouwing maakte. „De ont-werpers van L&P maakten mooie maatwerkoplossingen van donker moeraseik, zoals de room dividers, waar wij op konden voortbordu-ren. Hier hebben wij onze materiaalkeuzes op aangepast.”Om het interieur toch van een gepast knipoog te voorzien, krijgt de rustige basis her en der een speelse twist door de bijzondere meubel-Linkerpagina Speelse barkrukken Gaia en bijhorende stoelen van KFF in de bar.Rechterpagina met de klok mee: Minotti Wedge eetkamertafel met marmeren blad en Torii eetkamerstoelen onder de bijzondere armatuur, Minotti Russell low dining bank in de keuken, Minotti Mattia fauteuils in de bar, Minotti Connery sofa en Boteco salontafel met een vloerkleed van Marres Carpets in de TV-hoek. keuzes, zoals de leisteenkleurige krukken van Flex-Form in de keuken, maar zeker ook de bijzondere Gaia barkrukken en bijhorende stoelen van KFF in het souterrain. Een mooie match met de vele stuk-ken van Minotti. Ingetogen, maar toch gedurfd.

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.