Home > Culinair > Smakelijke verrassingen bij Laurius in Weert

Smakelijke verrassingen bij Laurius in Weert

In het midden van de provincie Limburg, op zo’n vijf kilometer van het centrum van Weert en van de grens met Noord-Brabant, ligt domein Laurabos. Een oase van rust waar je kunt golfen, overnachten en je gastronomisch in de watten kunt laten leggen bij Brasserie ‘L’ of restaurant Laurius. Wij trokken de Laurabossen in om de fine dining formule van chef Ronny Smeets van Laurius te ervaren.

Domein Laurabos ligt verscholen in een stukje niemandsland op zo’n tien minuten rijden van centrum Weert. Zodra we uit onze auto stappen ervaren we een rustgevende stilte. Geen wonder dat mensen juist hier komen golfen, om zo even af te schakelen. Helemaal zen vinden we onze weg naar de receptie.

Restaurant Laurius en Brasserie ‘L’ zijn naast elkaar gevestigd en via een open lounge aan elkaar verbonden. Beide restaurantgedeeltes zijn voorzien van grote raampartijen die een weids uitzicht bieden over de golfbaan en de omliggende natuur.

Helaas is het buiten al donker als wij een plekje in restaurant Laurius mogen uitzoeken: van het uitzicht krijgen we weinig mee. De warme sfeer binnen maakt echter veel goed. Grote bananenplanten zorgen er tevens voor dat de omgeving toch wat groen kleurt.

Gastheer Tim de Preter heet ons van harte welkom met een glas Alma Negra ‘Brut Nature’ Malbec Rosé Sparkling, een rosé bubbel met een fijne mousse. Chef Ronny Smeets serveert bij deze Argentijnse wijn een amuse van brioche, pompoen en popcorn en een macaron van tomaat met burrata crème. De toon is daarmee gezet.

Chef Ronny Smeets, tot de opening van Laurius in de zomer van 2021 werkzaam bij diverse fine dining zaken in Brabant, laat zich doorgaans het liefst inspireren door alles wat er groeit en bloeit in de omgeving. Dat resulteert in verfijnde creaties. Zo beginnen we vandaag met harder, mandarijn, ancho peper en geitenyoghurt (qua smaak absoluut niet te vergelijken met geitenkaas!). Een fris zoete smaakcombinatie met een subtiel bittertje, en precies groot genoeg.

Zo subtiel als de smaken van het voorgerecht waren, zo krachtig is het hoofdgerecht. Malse, rosé gegaarde eend, krachtige hoisin (een dikke sojasaus uit de Kantonese keuken) en kers. Een spannend samenspel van smaken, die vergezeld gaat van een krachtige wijn: de Seven Grapes van het Bulgaarse wijnhuis Katarzyna.

We sluiten het diner af met een zoet dessert waarin de smaken van koffie, avocado, kokos, chocolade en pistache samenkomen. Een mooie mix die wederom verrassend veel frisse tonen bevat.

Als we enkele uren later de rustgevende bubbel die Laurabos heet verlaten, nemen we ons voor snel terug te komen. De keuken van Ronny Smeets smaakt naar meer en we kunnen niet wachten om dat ook te ontdekken – volgende keer mét uitzicht om de beleving compleet te maken!

Laurabosweg 8, Weert (NL) – domeinlaurabos.com

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.