Home > Culinair > Bib Gourmand voor restaurant Moonstone in Genk

Bib Gourmand voor restaurant Moonstone in Genk

Het recent volledig vernieuwde restaurant Moonstone in Genk is opgenomen in de Bib Gourmand selectie van Michelin. In totaal werden er in de editie België – Luxemburg 22 nieuwe restaurants toegevoegd aan de selectie. Moonstone, net als De Kristalijn (*) gevestigd in Hotel Stiemerheide, is de enige Limburgse nieuwkomer. 

De ambitie om er een Bib Gourmand te koken, sprak chef Sander Roos al uit toen hij pas net in de keuken van toen nog restaurant Corneille de scepter zwaaide. Om dat te bereiken combineerde hij jarenlange ervaring in Limburgse sterrenzaken zoals La Butte aux Bois en de Kristalijn met kwaliteit, prijsvriendelijk, keuzevrijheid en kaasgerechtje zonder supplement. Onder de naam Moonstone kreeg het restaurant eind 2022 niet alleen een nieuwe, buitenaardse uitstraling, de menukaart werd laagdrempeliger, prijsvriendelijker maar niettemin kwalitatief hoogwaardig en natuurlijk ingericht. 

Met die nieuwe koers sluit Moonstone volledig aan bij de rode draad van Michelin’s Bib Gourmand selectie, waarbij prijs-kwaliteitsverhouding in restaurants – gemeten aan de hand van een drie gangen menu voor circa 45 euro – centraal staat. 

Het team van Moonstone laat weten enorm trots te zijn op de erkenning door Michelin.  

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.