Home > Business > Forty Two zet vol goede moed in op fysieke events

Forty Two zet vol goede moed in op fysieke events

Geen congres en geen festival, maar een ‘congrestival’, waar ondernemende mensen uit de euregio elkaar kunnen ontmoeten. Fysiek welteverstaan, want de mensen achter Forty Two – ze hebben meteen maar twee nieuwe events in het leven geroepen – hebben genoeg van de coronacrisis en de beperkingen die daarmee gepaard gaan.

 

Het eerstvolgende nieuwe event, onder de titel You Snooze, You Lose,  staat in de agenda 7 mei. ,,Voor 2021 trekken we de kaart van fysieke events. Echte menselijke connectie krijg je nog steeds het best fysiek dus dat blijft bij ons centraal staan”, zegt Sabine Put, een van de bedenkers van Forty Two.

 

Bang dat er gezien de beperkingen die nog altijd gelden, geen tijd genoeg is om alles goed voor te bereiden, is ze niet. ,,In oktober kregen we nog een coronaproof event van de grond in slechts één week tijd.”

 

Jeroen Meens, die eveneens aan de wieg stond van congrestival Forty Two, is het volledig met haar eens. ,,We zijn er van overtuigd dat ondernemers net nu behoefte hebben aan een plek waar ze ruimte krijgen om samen met anderen zichzelf de betere vragen te stellen.”

 

De eerste editie van Forty Two vond plaats in 2018 op Château St. Gerlach. Het was een schot in de roos. Het initiatief pakte zo succesvol uit dat het event het jaar daarop opnieuw gehouden werd op die locatie. Maar toen kwam 2020, een dramatisch jaar voor live events. Maar het team van Forty Two liet zich niet door de coronacrisis van de wijs brengen. In plaats van het event te laten uitdoven, werd besloten er een schepje bovenop te doen. Onder meer aan de hand van een nieuwe naam: Forty Two BV. Een bedrijf waar niet alleen het congrestival onder valt, maar ook twee extra events én een podcast. ,,We hebben heel wat geëxperimenteerd in 2020 en we hebben veel geleerd”, aldus Sabine Put.

 

Ondanks de nimmer uitgedoofde ambities, dient de organisatie achter Forty Two rekening te houden met de maatregelen die gelden, zegt Jeroen Meermans, eventproducer van Forty Two daarover. ,,Elk fysiek event dat nu dat nu door wie dan ook wordt aangekondigd, is onder voorbehoud. Maar onze FTE’s (Forty Two Explorers, red) hebben behoefte aan iets concreets om naar uit te kijken. Als het echt niet kan, kan het natuurlijk niet. Maar wij denken liever vanuit de gedachte dat het wel zou kunnen.”

 

Het andere event dat voor dit jaar gepland staat heet Tripwire: een comedyavond waar de line-up bestaat uit zes ondernemers die elk een eigen ‘comedy set’ brengen. Op 22 oktober staat het congrestival zelf op de planning.

 

Plaatsen voor de events voor 2021 zijn te reserveren via thisisfortytwo.com. Daarop is ook de podcast te vinden die Forty Two ontwikkeld heeft.  

 

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu