Home > Jumping Indoor Maastricht > Jumping Indoor Maastricht verplaatst naar 2022

Jumping Indoor Maastricht verplaatst naar 2022

Voor het tweede achtereenvolgende jaar kan Jumping Indoor Maastricht in het MECC niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. De JIM zou van 5 tot 7 november plaatsvinden. De organisatie vindt het onder de gegeven omstandigheden niet verantwoord om het paardenevenement te laten doorgaan.

Zo had een aantal topruiters uit onder meer Zuid-Amerika zich afgemeld en ook bij een aantal sponsoren was er twijfel over de haalbaarheid.

,,Aan dit moeilijke besluit ligt de grote onzekerheid die er nog steeds heerst omtrent de ontwikkeling van het Covid-19 virus ten grondslag. Hierdoor zijn de gezondheids-, maatschappelijke en financiële risico’s te groot’’, aldus Ward Vleugels, voorzitter van Stichting JIM. Ook de kwalificatie voor de FEI Driving World Cup (Mennen) Maastricht zal dit jaar geen doorgang vinden.

De organisatie heeft goede hoop dat er in het najaar van 2022 weer een volwaardige editie kan worden georganiseerd.

Om de pijn van het wachten enigszins te verzachten worden er voor verschillende doelgroepen een aantal alternatieve activiteiten op touw gezet. Deze zullen eind dit jaar en in de eerste helft van 2022 plaatsvinden. Zo zullen er voor alle paardensportfans virtuele activiteiten georganiseerd worden op de social media kanalen van JIM. Voor de hoofdsponsors wordt er een exclusieve bijeenkomst georganiseerd.

De JIM Paardenparade is een nieuw initiatief dat wel doorgang zal vinden. Bedrijven, instellingen en particulieren kunnen een kunststof paard of pony op ware grootte aankopen en deze door hun medewerkers, leerlingen of bewoners laten beschilderen en/of decoreren.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.