Home > Travel > Maastricht Store: sjieke spölle met een Maastrichtse link

Maastricht Store: sjieke spölle met een Maastrichtse link

In het centrum van Maastricht vond donderdagmiddag de officiële opening plaats van de Maastricht Store, de vernieuwde winkel van Visit Maastricht, in een nieuw jasje en met een nieuwe insteek. Maar wel op de oude vertrouwde locatie, namelijk in de kelder van het Maastrichtse Dinghuis. Unieke, luxueuze producten en cadeaus van gevestigde namen en creatieve makers koop je vanaf nu bij deze gloednieuwe Maastricht Store. De producten, van zeer uiteenlopende aard, hebben één ding met elkaar gemeen: ze hebben een link met Maastricht en de regio.

„Twintig jaar geleden stapten mensen binnen bij het VVV-kantoor omdat ze een hotel wilden boeken in de stad”, vertelt Marnix van Wijk, senior projectmanager van Maastricht Marketing. „Vanwege de veranderende informatiebehoefte evolueerden we naar het Maastricht Visitor Centre. Nu wordt het de Maastricht Store, waarmee we ons naast visitors ook op locals richten. We zijn en blijven een gids van de stad. Alleen vertellen we nu de verhalen van de stad via de producten die we verkopen. Thema’s die belangrijk zijn voor Maastricht, zoals de gastronomie of het werk van creatieve makers, worden hier geëtaleerd.”

Daarom kun je de Maastricht Store zien als een podium voor sjieke spölle van gevestigde namen zoals Blanche Dael (koffie), de Bisschopsmolen (vlaaipakketten) en Adriaan de Smaakmaker (jam, mosterd en stroop). Maar ook nieuwe namen van creatieve makers zoals Dick’s Don’t Lie (pins, buttons en kaarten), 11:11 Spirits (alcoholvrije gin), Milan Palma (accessoires van leer), Teleurque (servies) en Pierre Maastricht (textiel). Nog een favoriet: de kaars in de vorm van Onze-Lieve-Vrouwebasiliek.

Na de officiële opening, verricht door wethouder John Aarts en directeur van Visit Maastricht Leontien Mees, konden de genodigden bestaande uit de creatieve makers zelf en relaties en partners van Visit Maastricht de Maastricht Store betreden. Vanaf vrijdag kan iedereen de store bewonderen.

Kleine Staat 1, Maastricht (NL) – maastrichtstore.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.