Home > Travel > Chapeau lanceert twee reisgidsen met wandel- en fietsroutes rond Limburgs water en wijn

Chapeau lanceert twee reisgidsen met wandel- en fietsroutes rond Limburgs water en wijn

Met het oog op de toegenomen belangstelling voor vakanties in eigen land, heeft Chapeau Magazine – in samenwerking met de Provincie Limburg – twee reisgidsen uitgebracht die duidelijk maken dat de provincie op toeristisch gebied veel bijzonders in huis heeft. De ene gids bevat bijzondere wandelingen langs grensrivieren in Limburg. De andere gids is een fietsgids, met daarin vijf verschillende wijnroutes langs een aantal wijndomeinen in Limburg.

In de wandelgids ‘Grenswaterwandelingen Limburg’ beschrijft journalist Wiel Beijer – jarenlang vaste wandelverslaggever voor onder andere Dagblad de Limburger – veertien wandelingen die hij heeft uitgezet langs wateren die de grens vormen tussen enerzijds Nederland en België en anderzijds Nederland en Duitsland. Daarmee is Limburg ongetwijfeld de provincie met de meest grensrivieren. Wie deze routes bewandelt, komt regelmatig vanuit Nederlands Limburg in België en Duitsland terecht. Je bekijkt de grenswaterwandelingen via www.grenswaterwandelingenlimburg.nl

Auteur Wiel Beijer overhandigt eerste exemplaar aan Anya Niewierra,
algemeen directeur Visit Zuid-Limburg.

In de fietsgids ‘Wijnfietsroutes Limburg’, – opgezet door Demy Janssen en Maarten van Laarhoven – zijn vijf routes uitgewerkt die elk langs een aantal wijndomeinen in Limburg gaan. De routes lopen zoveel mogelijk via het fietsknooppuntennetwerk. Elk wijndomein – een enkele ligt net over de grens in België – wordt apart beschreven. Je bekijkt de wijnfietsroutes via www.wijnfietsrouteslimburg.nl

1) Auteur Demy Janssen overhandigt eerste exemplaar aan Petro Kools, ambassadeur van de Limburgse wijn 2021 en sommelier Restaurant Da Vinci(*) 2) Auteurs Demy Janssen en Maarten van Laarhoven.

De beide gidsen worden ondersteund door aanvullende, informatieve videoreportages, die de bezoeker/wandelaar kan bekijken via de websites van de producten en YouTube. De in de gidsen opgenomen routes zijn ook te volgen via Komoot, een routeplanner annex navigatie-app en tevens een populair sociaal netwerk voor liefhebbers van outdoor-activiteiten. Komoot richt zich speciaal op tour- en racefietsers, mountainbikers en wandelaars. De app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

De gidsen zijn vanaf 6 juli verkrijgbaar via chapeaumagazine.com en vanaf later deze week via de Nederlandse boekenwinkels en Limburgse VVV’s.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu