Home > Travel > 24 uur Venlo

24 uur Venlo

Op zoek naar een plek waar je culinaire ontdekking naadloos kunt combineren met wandelen en winkelen? Dan is Venlo misschien wel de stad waar je naar op zoek bent. Steeds meer locals en toeristen vinden hun weg naar het stedje van lol en plezeer en na enkele bezoekjes kan ik ze enkel groot gelijk geven. Mijn Venlo-tips op een rijtje.

09.00 uur

Artistiek Venlo

Goedemorgen, Venlo! Ga nog voor de eerste drukte het centrum in om de gezellige straatjes te ontdekken. Daar word je niet alleen verrast door de mooie gebouwen, maar evenzeer door de street art en muurschilderingen op de gevels. Leuk om zo op een toegankelijke manier historische én moderne kunst tegen te komen. Verwacht een mix tussen gedichten, graffiti en schilderijen.

11.00 uur

Koffiestop aan het water

Niet te missen bij een bezoek aan deze Noord-Limburgse stad: een toertje wandelen op de Maasboulevard. Hier bruist het van het leven en spreekt menig inwoner af om bij te kletsen. Voor jou de ideale plek om de lokale sfeer op te snuiven. Installeer je in het gras of op een van de terrassen om even uit te rusten vlak langs het water. Een opkikker nodig? Ga dan iets verderop bij Milk & Cookies een verse koffie halen.

13.00 uur

Lunch in foodhall MOUT

Waan je voor even in een hippe wereldstad bij een bezoekje aan foodhall MOUT. Dé uitgelezen plek om culinaire inspiratie op te doen en een hapje te eten. Hier koken diverse gepassioneerde koks meer dan tweehonderd verschillende gerechtjes uit maar liefst acht landen. Proeven kan van Italië tot de VS en Vietnam. Dat je daarbij ook nog eens kunt kiezen uit een uitgebreide wijn- en cocktaillijst en je in een prachtig kader zit, is mooi meegenomen. Smakelijk!

15.00 uur

Negen pittoreske kilometers

Het landschap in en rondom Venlo vraagt erom dat toeristen ook de benen strekken. Het is er prachtig! Hoewel het moeilijk kiezen is tussen de vele fiets- en wandelroutes, raad ik je een wandeltocht van negen kilometer aan. Begin aan de kerk in Velden, en loop via de Maas naar het buurtschap Schandelo. De veelzijdige landschappen onderweg zorgen ervoor dat je de eindmeet in no time haalt.

19.00 uur

Aperitief in Café BLVD

Tijd voor een beetje Ibiza-sfeer. Daarvoor wijs ik je graag naar het gemoedelijke terras van Café BLVD. Het adresje bij uitstek voor een aperitief met bijhorend hapje. Ik kom hier het liefst vlak voor de zon ondergaat. Het wordt dan een stuk rustiger in de stad, en je ziet van op de eerste rij de lucht boven het water roze kleuren. Een plaatje! Een gedroomd decor om na te praten over een actieve, geslaagde dag.

20.30 uur

Dineren met zicht op de Maas

Diner op het mooiste dakterras van Nederland? Dat kan in Venlo! Schuif aan tafel op het Scheuten-terras van restaurant Cabillaud. In dit design restaurant krijg je verfijnde gerechten voorgeschoteld, met een al even verfijnd uitzicht op de stad. Ik vind het altijd iets speciaals hebben: het geroezemoes van het centrum van veraf aanhoren, terwijl je zelf heel rustig op een chique plek aan het genieten bent.

23.00 uur

Luxueus en centraal overnachten

In hetzelfde gebouw als restaurant Cabillaud ligt het Theaterhotel. Oftewel een van de meest verzorgde hotels in Noord-Limburg, als je ’t mij vraagt. En-kele jaren geleden werd hier een moderne plek gecreëerd, die perfect blendt met de historische plek waar ze is gelegen. Verwacht luxe, comfort, rust en een fan-tastisch ontbijtbuffet.

10.00 uur

Vroege winkelsessie

Eindig je bezoek aan Venlo zoals je het gestart bent, met een vroege stadswandeling. Dit keer niet om de street art te bewonderen, maar om door de gezellige winkelstraten te snuisteren. Deze stad kent heel wat originele boetiekjes! Neem zeker een kijkje in de lifestylewinkel In The Mood en laat je verrassen door het originele concept van de Geurboetiek. Souvenir: check!

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.