Home > Society > Winterland

Winterland

De 12e editie van Winterland Hasselt belooft weer een voltreffer te worden.  Van 23 november tot en met 5 januari wordt het Kolonel Dusartplein omgetoverd tot Winterland Hasselt. Daarnaast zet men in op een maximale beleving in de binnenstad. Die wordt feeëriek omgetoverd met versierde kerstbomen, feestverlichting en interactieve etalages. Hierdoor vormt het Dusartplein geen winters eiland, maar worden bezoekers aan  winkelstad Hasselt wederzijds getriggerd.

De gezellige eet- en drankkraampjes, de kerstmarkt en de attracties zoals het reuzenrad,  of de 1000 vierkante meter overdekte schaatspiste, met Grand Café en Aspen Lounge zijn al jaren bekend. Om het huis van de Kerstman niet te vergeten. Maar Winterland zou Winterland niet zijn als er niet wordt ingezet op nieuwe attracties. Denk aan Bistro De Blokhut waar men rustig kan genieten van winterse gerechten.

Ook nieuw en in opvolging van Winterland Date is er nu Jobs Speeddate. Zochten vorig jaar 100 singles elkaar te ontmoeten, dit jaar kunnen er ook nog eens enthousiaste werkzoekenden terecht om kennis te maken met interessante aanbiedingen. Eveneens nieuw is de 11 meter hoge wensboom die op het voorplein een plaatsje krijgt. Kerstwensen? Stop ze in de kerstbal! Uiteraard vormt de intocht van de Kerstman een unicum. In een heuse parade, met een speciale wagen, pakjeskoets en elfjes trekt de man uit Lapland door de binnenstad richting Winterland. Daar heeft interieurspecialist Flamant zijn huis tiptop ingericht.

Animatie
Muziek, dans, humor en sportiviteit zijn eveneens aan Winterland besteed.  Denk aan de Santa Run langs een sfeervol parcours. Of het bekende duo Sasha & Davy (van de Romeo’s). Zij presenteren er hun gloednieuw album ‘Christmas’,  dat ze exclusief signeren na hun optreden. Ook Nick & Simon komen Hasselt opwarmen en dj Rikky zorgt dat dansliefhebbers aan hun trekken komen.  Nostalgie Radio ,de derde commerciële landelijke zender, geeft acte de présence en last-but-not least Jos Tuts en stand-up comedian Bert Gabriëls brengen er hun visueel programma, waarbij Bert een voorsmaakje presenteert van zijn eindejaarsconference. Tot slot is er de komst van Lego met o.a. een winterlandschap van 7 vierkante meter. Bouwplezier gegarandeerd.

“Vorig jaar genoten zo’n 650.000 bezoekers van onze unieke kerst- en winterbeleving, nu investeren we opnieuw in dit belevingsverhaal. Denk aan ‘Hasselt kust Kerst’, waarbij handelaars een maretak ophangen in hun zaak. Wie er de mooiste selfie onder maakt, wint een prijs.  En de horeca werkt met consumptiebonnetjes. Die zijn inwisselbaar op Winterland en vice-versa“ licht schepen Rik Dehollogne toe. “Ook zetten we in op mobiliteit. Shuttles rijden van en naar de randparkings. Met de busbedrijven spraken we af de bezoekers af te zetten aan het Leopoldplein. Zo maken ze eerst een wandeling door de binnenstad, vooraleer ze op Winterland toekomen.”  “En we starten ook met de eerste editie van Santarun. Dat wordt een ludieke loopwedstrijd waarbij iedereen in kerstpak start en langs een sfeervol parcours loopt door het centrum. Naast de 6 km-run is er ook een kids run van 1 km. Met de opbrengsten wordt er een lokaal kinderproject in het Jessa ziekenhuis gesteund“ aldus een trotse schepen Habib El Ouakili. “Met ‘Winter in Hasselt’ bieden de stad – naast de extra shoppingweekends en de gezellige winterse sfeer – en Winterland Hasselt samen zes weken lang iets unieks in de Euregio“ besluit organisator Maurice Schoenmaeckers.

Voor meer info over Winterland Hasselt en het volledige programma met data en uren: www.winterland.be of www.facebook.com/winterlandhasselt,  www.instagram.com/winterland.be en www.visithasselt.be

Fotografie: Jempi Welkenhuyzen en Winterland

___________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu