Home > Society > CHAPEAU 150: een frisse start

CHAPEAU 150: een frisse start

Het ziet ernaar uit dat we een normale lente krijgen. Ik spreek nu niet als weerman, want ik heb geen idee wat voor weer het gaat worden en voorspellingen voor de lange termijn zijn op dat vlak even onzeker als de koersen op de beurs. Nee, met normale lente bedoel ik natuurlijk dat we ons leven weer zoveel mogelijk kunnen oppakken. Het werd de hoogste tijd. Wat mij betreft mogen we weer gezellig samenkomen en elkaar hartelijk begroeten. Degenen die het nog voorzichtig aan willen doen, kunnen dat vanzelf aangeven.

Het einde der lockdowns komt ook mooi op tijd voor Chapeau, want dit is ons zilveren jubileumjaar. Al 25 jaar zijn wij met ons magazine op de markt en inmiddels is dat een multimediaal merk geworden. We mogen het vieren en dat gaan we zeker doen. Met onze lezers, onze adverteerders en onze relaties.

In de eerste editie brengen we al een eerste terugblik, in dit geval op de eerste vijf jaren van ons bestaan. Met als je zo terugkijkt toch al heel wat markante personen en verhalen. De volgende editie, die half april verschijnt, zal onze officiële jubileumeditie worden. Want het was in het voorjaar van 1997 dat het eerste magazine van Chapeau in de winkel lag. We kijken zeker niet alleen terug, we leven vooral in het heden en daarom brengen we ook in deze uitgave vooral weer verhalen van het nu, over en met mensen die nu op hun gebied excelleren. Om te beginnen de Limburgse blueszanger Phil Bee, die na de winst bij The Voice Senior alle deuren van de concertzalen ziet opengaan. In Ziel en Zaligheid vertelt hij over de lange weg ernaartoe.

Om in de muzieksfeer te blijven, maar dan een heel ander genre: we zijn blij met onze nieuwe columniste, eentje van internationaal formaat op haar gebied. Anneleen Lenaerts uit het Belgisch-Limburgse Peer wordt beschouwd als een van de beste harpistes ter wereld. Als solo-harpiste van de vermaarde Wiener Philharmoniker reist ze de aardbol rond, om tussendoor ook nog les te komen geven aan het Maastrichtse conservatorium. En er is nog meer cultuur, namelijk de nieuwe naamgeving van Toon Hermans aan het theater in Sittard. En we volgen de expositieontwerper van het Centre Céramique in zijn werk. Omdat het voorjaar is, brengen wij de nieuwste trends om een gedeelte van de tuin in te richten als het verlengde van woonkamer en keuken.

Natuurlijk besteden we ook ruim aandacht aan de gastronomie die we ondanks alles zijn blijven volgen. Met twee nieuwe, bijzondere restaurants: Toma in Luik en Ambrozijn in Valkenburg. Ook een interview met de nog jonge maître van het sterrenrestaurant Ralf Berendsen in La Butte aux Bois. Ylja Berends bruist van de passie, de gastvrijheid zit in haar genen. En we brengen toch nog een pagina Limbourgeois, met de spaarzame bijeenkomsten die we konden bezoeken. Dat zullen er in de komende edities gegarandeerd meer zijn, want we trekken er weer ouderwets op uit.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu