Home > Society > Terhills Hotel

Terhills Hotel

Alles aan Terhills Hotel in Maasmechelen is uniek. Het vier sterrenhotel met zestig luxe kamers is gevestigd in het hoofdmijngebouw van de voormalige mijnlocatie van Eisden. Rijke historie en moderne luxe vloeien hier in elkaar over. Gelegen op Terhills tussen Nationaal Park Hoge Kempen en Maasmechelen Village biedt Terhills Hotel toegang tot verschillende paradijzen: ongerepte natuur, avontuurlijk waterplezier en winkelen op niveau. Een unieke locatie om te logeren, dineren of vergaderen.

Mijnverleden
Terhills Hotel is een onderdeel van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, die is opgericht bij de sluiting van de laatste mijnen in Limburg. Het is een van de verantwoordelijkheden van LRM om de voormalige Limburgse mijnsites een herbestemming te geven. De mijnsite van Eisden heeft door haar schitterende ligging aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen in dit herbestemmingsplan een toeristische functie toebedeeld gekregen met de nieuwe naam Terhills. Terhills strekt zich uit over een gebied van circa 365 hectare in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen en geeft toegang tot het enige nationale park van België.

Terhills Hotel
Bij aankomst in Terhills Hotel kan het industriële verleden de bezoeker niet ontgaan. De imposante Barokke bouwstijl en symmetrische tuin met geschoren hagen en kletterende fontein tonen de rijkdom van het steenkoolmijnverleden. De immense schachtbokken naast Terhills Hotel herinneren aan het zware werk dat hier ondergronds verricht werd. Ook details in het interieur van Terhills Hotel brengen de rijke geschiedenis tot leven. In het indrukwekkende trappenhuis is de gerestaureerde stenen trap nog altijd licht verzakt door de ondergrondse steenkoolwinning. De kluisdeur, waar de kompels vroeger hun loonzakjes ontvingen, biedt nu toegang tot de wc’s. Deze historische details combineren prachtig met de moderne en luxe inrichting van de hotelkamers. Ook restaurant, bar, terras en lounges zijn eigentijds ingericht, telkens met een subtiele knipoog naar het verleden. Terhills restaurant en vergaderzalen zijn momenteel in aanbouw en worden deze zomer geopend. Deze hedendaags vormgegeven vleugel geeft met zijn grote raampartijen uitzicht op de voormalige mijnsite.

Terhills Site
Feel the heartbeat of nature is niet voor niets de slogan van Terhills. Terhills is de thuishaven van de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit is de ideale startplek voor een bezoek aan Terhills en het Nationaal Park. Je wandelt urenlang (er zijn routes met afstanden vanaf 1,4 km tot en met 10,9 km) ongestoord door de uitgestrekte natuur. Uniek aan het wandelgebied zijn de zogenaamde terrils. Deze mijnsteenbergen ontstonden door de ophoping van de overtollige grond die mee naar boven kwam met de vroegere steenkoolontginning. Op de toppen van de terrills wordt de wandelaar beloond met een wijds uitzicht over een landschap van ‘bergen en meren’. De begroeiing is divers: van vliegden, berk en wilg tot wilde tijm, valse salie en slangenkruid. Vlinders fladderen in groten getale rond en de aandachtige wandelaar vindt geregeld sporen van everzwijnen. Nationaal Park-rangers verzorgen activiteiten, van een smakenwandeling tot een vollemaanwandeling, maar bezoekers kunnen ook zelf op ontdekkingstocht gaan.

Terhills Cablepark
Zonder de rust van het natuurgebied te verstoren, ligt aan de andere kant van de mijnsteenberg Terhills Cablepark. In deze idyllische omgeving kun je waterskiën, wakeboarden of kneeboarden. De schansen voor de geoefende sporter zien er spectaculair uit, maar dankzij de LittleBRO-kabel kunnen ook beginners op een lagere snelheid oefenen. Nieuw dit jaar is een uitdagend, opblaasbaar aquapark met obstakels tot wel vier meter hoog. De waterattractie laat 140 mensen per uur tegelijk klimmen over hindernissen, glijden over kussens en genieten van een echt waterspektakel. Wie liever kijkt, kan zich neervlijen bij de beachbar. Met zand, strandstoelen, luifels en parasols heerst hier een echt strandsfeertje. De mooiste zonsondergang van de streek doet de rest.

Eindeloos shoppen
Ook voor fashionlovers die op niveau én met korting willen shoppen, is Terhills Hotel de perfecte uitvalbasis. Maasmechelen Village, grenzend aan Terhills, verwelkomt je zeven dagen per week in een pittoreske, autovrije omgeving. Met meer dan honderd luxueuze fashion- en lifestylemerken is het aanbod groots. Uitgewinkeld? Geniet in Terhills Hotel van een drankje, een hapje en een goede nachtrust.

Kortingsactie
Speciaal voor lezers van Chapeau biedt Terhills Hotel
van 18 juni t/m 27 augustus 2018 een overnachting met korting aan:

Logeren in een historische setting voor 2 personen inclusief ontbijt voor 149,- euro.
Je kan dit boeken met de code ‘Chapeau’

Terhills hotel
Zetellaan 68
3630 Maasmechelen, België
+32 (0)89 73 09 09
www.terhillshotel.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu