Home > Society > Stichting Limburg oet de drup na 26 jaar weer actief

Stichting Limburg oet de drup na 26 jaar weer actief

In Valkenburg, het epicentrum van de watersnoodramp van twee weken geleden, vindt op woensdag 25 augustus een benefiet-evenement plaats om de getroffenen een hart onder de riem te steken. Er wordt onder andere geld ingezameld voor Limburgse bedrijven die schade hebben opgelopen.

Een keur aan uit Limburg afkomstige artiesten en andere bekendheden hebben toegezegd acte de présence te geven tijdens het 4,5 uur durende evenement. Om de ergste nood te lenigen is de stichting Limburg oet de drup weer tot leven gebracht. Deze stichting zette zich ook in tijdens de watersnoodramp van december 1993 en januari 1995.

De organisatie heeft zich ten doel gesteld een noodfonds te creëren, dat hulp kan bieden aan instellingen en bedrijven die buiten de boot vallen als het gaat om verzekeringen of overheidssteun. Ook zullen er initiatieven ontplooid worden om vrijwilligers, die geholpen hebben tijdens de watersnoodramp, op gepaste wijze te bedanken. Daarnaast is het de opzet om mensen een leuke avond te bezorgen. ,,Als je ziet hoe heel Limburg zich samenpakt om gedupeerden te helpen, op welke manier dan ook, dan wil je graag iets teruggeven aan iedereen die zijn steentje bijdraagt”, zegt Leon Keppels, voorzitter van de stichting Limburg oet de drup.

Het evenement wordt gehouden in het Kuurpark bij Holland Casino Valkenburg. In verband met de geldende coronarichtlijnen. Kunnen er maximaal 1.500 mensen fysiek aanwezig zijn tijdens het evenement. ,,Maar in coronatijd hebben we ervaren dat het uitzenden van livestreams met open armen wordt ontvangen. Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen om ook dit evenement middels een grootschalige livestream beschikbaar te stellen”, aldus Keppels. ,,Het voordeel is dat zelfs mensen die op vakantie zijn kunnen genieten van dit geweldige programma!”

Het evenement start woensdag 25 augustus om 19.00 uur. Informatie over het artiestenprogramma, waar de livestream kan worden bekeken en hoe je kunt doneren is te vinden op de website.

www.limburgoetdedrup.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu