Home > Society > Magisch Maastricht Vrijthof van start

Magisch Maastricht Vrijthof van start

Maastricht is sinds donderdagavond helemaal in de ban van de feestdagen. De afgelopen weken werd de sfeerverlichting in het centrum al steeds talrijker. Met de opening van Magisch Maastricht op het Vrijthof, is het echte startschot gegeven voor de feestelijke maand.

Wethouder John Aerts verricht de openingshandeling, staande op een replica van de Sint Servaasbrug, die over de overdekte schaatsbaan van maar liefst duizend vierkante meter loopt. Het 45 meter hoge reuzenrad, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het Vrijthof en de stad Maastricht, is van de partij. Ook vanaf de grond bieden de sfeervol verlichte Servaasbasiliek en Sint Janskerk een prachtige aanblik. Natuurlijk staat de nostalgische carrousel weer uitnodigend opgesteld. Kerstcadeautjes zijn te koop op het streekproductenplein. En naast de traditionele ‘worsten op de gril’, is ook de Friterie van Brut172 present.

De organisatoren Yvo Gustings en Michel Brull hebben bewust gekozen voor een nieuwe, kwalitatieve opzet. Zodat niet alleen bezoekers, maar ook bedrijven met hun personeel en relaties gastvrij kunnen worden ontvangen. Zo zijn er de komende weken al tientallen bedrijfsborrels gereserveerd.

De organisatie verwacht, verspreid over de hele maand december, in totaal ongeveer 650.000 bezoekers.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.