Home > Mode en Beauty > Mode door de ogen van Souâd Feriani

Mode door de ogen van Souâd Feriani

Papa’s hemdenkast

„Ik ben in 1970 geboren in Genk. Als klein meisje werd ik geïnspireerd door alles wat met kunst, muziek en tekenen te maken had. Op mijn achttiende vertrok ik naar Antwerpen waar ik de modeacademie heb afgerond, een van de mooiste periodes in mijn leven. In 2013 kwam mijn eigen collectie tot leven, gebaseerd op de hemden van mijn vader. Hij had vroeger een kast met gewone kleding en de ‘goede kast’ waar al zijn hemden ‘puntje precies’ opgeplooid lagen. Als kind vond ik dat fan-tas-tisch. Nog steeds vormt deze bron van inspiratie een rode draad in mijn collecties.”

Herman Brood en Panamarenko

„Muziek, mode en kunst hangen voor mij samen. In mijn winkel staat de vinylplatenspeler ook altijd aan. Verder verkopen wij originele werken van Herman Brood en Panamarenko. Er zijn zelfs mensen die enkel voor de kunst komen. Ons merk is meer dan alleen maar kleding verkopen, dat zou veel te karig aanvoelen voor mij. Het een staat nooit los van het ander, alles is verbonden.”

Vrouwelijk en stoer

„De stijl van ons merk past zowel bij een stoerder type als bij een vrouwelijke vrouw. Een mix van masculien en feminien waarbij we de juiste balans opzoeken. Regelmatig kleden wij Eva Jinek. Meryl Streep is zo’n persoon die ik graag ooit in mijn creaties wil zien. Ze is een intelligente vrouw met een goede dosis humor die in haar kracht staat om belangrijke zaken te verdedigen. Met mijn kleding hoop ik vrouwen een boost te geven, zodat zij zich sterker en mooier voelen.”

Geen solden (koopjes)

„Wij doen vanaf dag 1 vrijwel niet aan solden. Onze klanten vinden het geweldig dat hun aangekochte kledingstukken niet wat later bij de koopjes hangen. Als ontwerpers hebben wij juist de kracht om hierover te beslissen. Ik heb dan ook niets tegen bepaalde trends, maar wel dat men op modetrends springt om ze na zes maanden volledig af te schrijven. Totaal niet duurzaam. Terwijl iets wat écht mooi is, altijd mooi zal blijven.”

Souâd Feriani

Is jarenlang werkzaam geweest als modeontwerpster voor diverse grote modehuizen. In 2013 startte ze haar eigen luxe label voor vrouwen ‘Souâd Feriani’. Sinds 2018 heeft ze haar eigen Flagship Store, gelegen in de Dokter Willemstraat 13 in Hasselt. Hier kan men naast haar collectie kledingstukken en accessoires ook de fijnste kunst bewonderen. souadferiani.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.