Home > Mode en Beauty > De uitbundige ontwerpen van Addy van den Krommenacker

De uitbundige ontwerpen van Addy van den Krommenacker

Modeontwerper Addy van den Krommenacker is een begrip in Nederland vanwege zijn vaak uitbundige jurken en ook zijn opdrachten voor het Koninklijk Huis. In deze Chapeau tekent hij voor de jurken van zangeres Janine Kitzen, een goede gelegenheid voor een hernieuwde kennismaking.

Addy heeft er zin in, nu zo langzamerhand het normale leven weer opflakkert. Hij kan weer volop bezig zijn met mode en stoffen, de rode draad in zijn leven.

Welke impact had de coronaperiode op jou?

„De voorbije jaren waren voor mij een periode met veel gezichten. Ik heb geleerd dat je rustig moet blijven in moeilijke tijden. Dat was vroeger wel anders. In 2019 moest ik door een faillissement mijn winkels sluiten. In januari 2020 maakte ik een nieuwe start met mooie shows in onder meer Amsterdam en Rome. Het zag er allemaal rooskleurig uit en ineens kwam Covid. Uiteraard staat dan alles op z’n kop. Tegelijkertijd heeft me dat ook gedwongen mijn aandacht meer te richten op social media, filmpjes en webshop. Ik reisde veel om shows in een aantal landen te organiseren. Dat is uiteraard veel minder geweest in de afgelopen tijd, maar ik heb via die sociale kanalen de interesse kunnen vasthouden.”

Door de jaren heen heb je veel bekende mensen gekleed zoals de Meilandjes, Willeke Alberti en Jette van der Meij. Wat is voor jou tot nu toe het hoogtepunt op dat vlak?

„Zonder twijfel de trouwjurk van prinses Carolina die ik mocht ontwerpen. Ik zat vlak achter de koninklijke familie op haar huwelijk. Géwéldig. En zo belandde ik in de top twintig van de beste en mooiste koninklijke trouwjurken. Ik mocht voor de kroning van koning Willem Alexander zes jurken maken. En in 2011 werd ik….

Chapeau los exemplaar

VERDER LEZEN?

Je leest de volledige reportage nu in de nieuwste editie van CHAPEAU magazine. Bemachtig jouw exemplaar bij een van de verkooppunten of word Chapeau Club Member en ontvang CHAPEAU magazine zes keer per jaar thuis!

hide auteur

Auteur: Virginie Claes

Voormalig Miss België, tegenwoordig host, presentatrice en meer voor diverse Belgische en Nederlandse media

Virginie Claes

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.