Home > Auto's > Brouwerij in Valkenburg krijgt nieuw bestemmingsplan

Brouwerij in Valkenburg krijgt nieuw bestemmingsplan

Onder initiatief van ontwikkelaar Wyckerveste en gemeente Valkenburg aan de Geul werden vandaag de stappen van de hervorming en omvorming naar buiten gebracht. Het doel van het project is om de brouwerij om te toveren tot een bruisend belevingscentrum, waarin sport, gastronomie, natuur, lifestyle en leisure centraal staan. Het project levert Valkenburg op lange termijn een krachtige economische motor en nieuwe werkgelegenheden. 

MoederscheimMoonen Architects uit Rotterdam wil dit industrieel erfgoed en de omgeving ervan deels restaureren, maar ook voorzien van nieuwe gebouwen die elk uniek zijn in uiterlijke vorm en functie. Dit architectenbureau heeft dit plan ontworpen met de omgeving en toeristisch-recreatieve identiteit van Valkenburg aan de Geul als leidraad.

De toekomstige plannen steunen dan ook op dit idee. Zo wil Wyckerveste samen met de Amstel Gold Race Xperience de uitbreiding van dit evenement onder de loep nemen, maar ook eventueel ideeën voor een (wielren)hotel bespreken. In het verlengde daarvan wordt er ook nagedacht over een event center en het verhuren van fietsen voor een leuke fietsbeleving. Het monumentale brouwerijgebouw zal dienen als een gastronomisch centrum waar Limburgse streekproducten en specialiteiten centraal staan, maar ook horeca, verkoop en culinaire educatie (bv. workshops).

Hessel Meijer, directeur van Wyckerveste, hoopt dat het project in 2017 gerealiseerd zal zijn.

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met: Valeska Bruins – Wyckerveste Adviseurs B.V. T +31 (0)45 543 12 45 – E v.bruins@wyckerveste.n

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.