Home > Living > Overnachten in stijl: de mooiste hotels in Maastricht

Overnachten in stijl: de mooiste hotels in Maastricht

De hoofdstad van Nederlands Limburg wordt steeds populairder voor een weekendje weg, en dat is niet gek. Het mooie historische centrum, de heerlijke winkels en het gigantische culinaire aanbod maken het een perfecte getaway in eigen land.

 

Wie een nachtje of weekendje wil doorbrengen in het Parijs van de lage landen, doet dat natuurlijk het liefst in stijl. Want er is niets heerlijker dan een paar nachten vertoeven in een intiem boetiek- of designhotel. Je voelt je de koning te rijk en komt volledig geïnspireerd weer thuis, waar je dat hotel chique sfeertje het liefst meteen copy-paste in je eigen interieur. We zetten de mooiste hotels graag voor je op een rij.

 

Cousins Boutique Hotel

Ze noemen het zelf The most fashionable hotel of Maastricht en we kunnen ze daarin geen ongelijk geven. In deze oude hoedenfabriek uit de jaren veertig is elk van de zeven kamers een pareltje: sfeervol, tikje donker, altijd gezellig. Zet ons daar maar neer. De locatie in het Statenkwartier is top. Centraal, maar rustig.

Bourgogne Suite

In Wyck, de booming wijk tussen het centrum en station, ligt in een statig 19e eeuws herenpand het Bourgogne Suite hotel. De sfeer van het pand komt binnen tot leven in de romantische, klassieke stijlkamers. Voor de liefhebbers van persoonlijk en chique.

The Dutch

Stap binnen bij The Dutch, en je waant je meteen in een andere wereld. We zeggen Miami Vice, palmbomen en jaren tachtig. Dit selfservice hotel in Wyck is niet voor niks al sinds dag één populair; de vakantiesfeer komt je bij binnenkomst meteen tegemoet. Wie van design, discoballen en neon houdt (wie niet?), zit hier zeker goed.

The Social Hub

Het voormalige Student Hotel gaat nu door het leven als The Social Hub. Een mooie plek in de oude Sphinxfabriek om te werken, te eten, te drinken (ga zeker even naar de rooftopbar!) én te slapen. Dat levert een mooie mix aan gasten op en een fijne sfeer. De kamers zijn kleurrijk en speels, wat mooi in contrast staat met de industriële roots.

Hotel Monastère

Over klein Parijs gesproken. De luiken, de stoeltjes, het pand: alles aan dit hotel schreeuwt oui! Ook het interieur van het Monastère liegt er niet om. Het voormalig klooster (vandaar de naam) is volledig gerenoveerd tot een knus, warm designhotel. Vergeet ook niet bij de onderburen, Café Louis, een oestertje mee te pikken.

Boutique hotel Sint Jacob

We kunnen dit artikel niet afsluiten zonder het Jekerkwartier in Maastricht te noemen. De sfeervolle wijk met de mooiste straatjes en architectuur. Gelukkig ligt ook hier een pracht van een boetiekhotel: Sint Jacob. Een monumentaal hotel in Franse stijl, vol poedertinten, marmer en antiek. Zalig!

show auteur

Auteur: Eefje Pieters

Interieurfanaat met een modehart

Eefje Pieters

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.