Home > Kunst en Cultuur > Nederlandse Dansdagen ontvangt kwart miljoen voor digitaal platform

Nederlandse Dansdagen ontvangt kwart miljoen voor digitaal platform

Nederlandse Dansdagen krijgt van Cultuurloket DigitALL een bijdrage van 250.000 euro voor het project Platform Nederlandse Dansdagen Digitaal. Dat is komende editie al gedeeltelijk toegankelijk maar gaat in september 2024 volledig ‘live’.

Nederlandse Dansdagen (ND), bekend is van het jaarlijkse festival in Maastricht, wil een digitaal platform ontwikkelen waar de Nederlandse dans centraal staat. Volgens de organisatie zal op het platform ruimte zijn voor kennisdeling, presentatie en productie. Verder biedt het de mogelijkheid tot verschillende vormen van online presentatie, experimenteren met nieuwe digitale technieken, interactieve elementen en een digitaal archief.

Martine van Dijk, directeur Nederlandse Dansdagen: „Sinds 2020 heeft ND veel kennis opgedaan over digitale productie en presentatie. Met Platform ND Digitaal zetten we in op de verdere ontwikkeling en verdieping van de digitale mogelijkheden.”

Cultuurloket DigitALL zegt de aanvraag gehonoreerd te hebben omdat het Platform ND Digitaal een innovatief project is met een nieuwe manier van publieksbereik en -beleving. Cultuurloket DigitALL is een nieuwe publiek-private samenwerking van Prins Bernhard Cultuurfonds, VriendenLoterij, Fonds 21, VSBfonds, VandenEnde Foundation, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gemeente Amsterdam, Stichting Zabawas en het Elise Mathilde Fonds.

Het festival Nederlandse Dansdagen vindt plaats van 29 september tot en met 5 oktober – nederlandsedansdagen.nl

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.