Home > Kunst en Cultuur > ‘Anora’ verrassende winnaar in Cannes

‘Anora’ verrassende winnaar in Cannes

De film ‘Anora’ van de Amerikaanse regisseur Sean Baker is de verrassende winnaar geworden van de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes. Het gaat over een exotische danseres die een relatie krijgt met de zoon van een Russische miljardair. Enerzijds een romantisch verhaal, maar ook bitter gezien de harde realiteit op het einde.

De Grote Prijs was voor de tamelijk lichte film ‘All we imagine als light’  en de Juryprijs voor ‘Emilia Pérez’.  Jesse Plemons werd verkozen tot beste acteur en alle vier de actrices in de film ‘Emilia Pérez’ kregen de Gouden Palm voor hun spel.

De film ‘Megalopolis’ van de bekende regisseur Francis Ford Coppola kreeg geen enkele prijs. Dat zou kunnen leiden tot een relatief beperkte distributie in de wereldwijde bioscopen. Coppola had in Cannes al gezegd dat het hem weinig uitmaakte of de film een commercieel succes zouden. Hij stak uit eigen vermogen 120 miljoen dollar in het omvangrijke project.

Onderschrift: fragment uit ‘Anora’ 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.