Home > Huis te koop > Willemskaai: geef je eigen draai aan je droomwoning

Willemskaai: geef je eigen draai aan je droomwoning

Mensen die overwegen een woning te kopen in de nieuwe duurzame woonwijk ‘Willemskaai’ aan de oevers van de Zuid-Willemsvaart in Maasmechelen, kunnen gebruikmaken van een bijzondere service. Vanaf het moment dat ze een optie nemen, worden ze begeleid door een interieurdesigner, die hen gedurende het hele koopproces van advies voorziet.

De professionele ontwerper gaat samen met de aspirant-bewoners aan de hand van een speciaal ontwikkelde digitale tool op zoek naar hun absolute droominterieur. De professionele ondersteuning gaat door tot het moment waarop de woning wordt opgeleverd.

Willemskaai is voor hedendaagse begrippen een nieuwbouwproject van welhaast ongekende omvang. Op de plek waar tot 2008 een scheepswerf was gevestigd, verrijzen de komende tien jaar 393 koopappartementen. Nog dit jaar wordt begonnen met de bouw van het eerste deel. Tegen 2030 moet het project zijn afgerond.

Toekomstige eigenaren kunnen kiezen uit drie verschillende woonbelevingen: wonen in het groen (Parkview), aan het water (Waterfront) of met zicht op de jachthaven (Dockside), die een prominent onderdeel vormt van de 70.000 vierkante meter omvattende woonwijk. In totaal wordt er 55.000 vierkante meter bovengronds bebouwd, met behoud van 30.000 vierkante meter aan kwalitatieve groenzone.

Maar ook als het gaat om de binnenkant van hun woning kunnen zij zich verheugen op een geweldige woonbeleving. ,,Sommige mensen hebben een haarfijn beeld van hun droomwoning in hun hoofd”, zegt Verginia Peperstraete van projectontwikkelaar Capstone Development Group. ,,Anderen weten niet goed waar ze moeten beginnen. Hun bieden we graag houvast. Door een eigen interieurarchitect in te zetten kunnen we een persoonlijke aanpak bieden aan de klant, iets wat je bij de aankoop van een nieuwbouwwoning vrijwel nooit ziet.”

Een van de uitgangspunten van het project is om niet alleen woningen te creëren, maar bewoners ook direct een thuisgevoel te geven. Om de woonwensen van elke toekomstige bewoner zo goed mogelijk te kunnen inschatten, is speciaal voor het project Willemskaai de innovatieve ‘Design My Home’-tool ontwikkeld. ,,Daarmee is het mogelijk om verschillende stijlen, kleuren en materialen virtueel uit te proberen. Dankzij de 360°-tour, die verwerkt zit in de tool, krijgen toekomstige bewoners een duidelijk beeld van de look and feel in de afgewerkte woning”, legt Verginia uit.

De ‘Design My Home’-tool gaat uit van vijf verschillende ‘interior moods’. Samen met de interieurdesigner kunnen kopers nauwgezet bepalen welke stijl het beste bij hen past.  Zo kan gekozen worden voor een strak en trendy Minimal interieur, waarin de kleuren zwart en wit de hoofdrol spelen. Het pure Natural interieur is gezellig, harmonieus en ontspannend, dankzij zijn natuurlijke en zachte aardse tinten. Manhattan reflecteert stoerheid en natuurlijke materialen, in perfect evenwicht met een loungy sfeer, subtiliteit en luxe. Cottage combineert natuurlijke materialen – met een evenwichtig samenspel van antieke en hedendaagse elementen – tot een warme huiselijkheid. In Vintage vormen pure vormen en materialen, vintage tinten en kleuraccenten een eclectisch en tijdloos geheel.

Ontdek alles over dit fascinerende woonproject op www.willemskaai.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu