Home > Huis te koop > Gespot op Funda: 4 bijzondere huizen in Limburg

Gespot op Funda: 4 bijzondere huizen in Limburg

Niet alleen op het gebied van prachtige landschappen en heerlijke vlaai heeft Limburg veel te bieden: ook vind je in de provincie prachtige kastelen, villa’s, herenhuizen en woonboerderijen waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. Leuk om even binnen te gluren bij een paar prachtige huizen die op dit moment te koop staan. Wij zetten er vier voor je op een rijtje!

Oud-Valkenburg 7 – Schin op Geul

Dit is misschien wel het meest unieke huis dat er nu in Limburg wordt aangeboden: dit monumentale kasteel in Schin op Geul uit 1656. Op het landgoed van bijna 16 duizend vierkante meter ligt niet alleen het kasteel, maar ook een poortgebouw met bezoekerscentrum met portierswoning, een restaurant, 16 appartementen en een hotel met uitbreiding van kamers en eventueel evenementenzalen.

Niet alleen het landgoed, maar ook het uitzicht is spectaculair. Je kijkt namelijk uit over het prachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg. Geïnteresseerd? Je hebt een kleine 4 miljoen euro nodig om dit landgoed in bezit te krijgen.

Lingsforterweg 50a – Arcen

Een hypermoderne villa met zwembad: je vindt het in Arcen voor 1,9 miljoen euro. Met een riant kookeiland, chique gietvloeren én vrijstaand bad is dit huis van alle gemakken voorzien. Het perceel van ruim tweeduizend vierkante meter ligt aan de rand van het bos, dat je zo inloopt vanuit de achtertuin.

Het huis komt uit 2022, wat betekent dat hij enorm energiezuinig is. Met energielabel A++++ hoef je niet bang te zijn dat je in de kou hoeft te zitten. Alle informatie over deze villa vind je hier.

Lanterdijk 6 – Roosteren

Voel je als een vorst in dit historische kasteel Ter Borch in Roosteren. Het royale uiterlijk van het kasteel en het klassieke interieur geven je het gevoel dat je je in een sprookje begeeft. Het kasteel heeft onder andere 10 slaapkamers, 6 badkamers, 2 balkons, 2 dakterrassen, een buitenzwembad en een sauna. Aan ruimte en comfort geen gebrek! Het landgoed is in totaal ruim 35 duizend (!) vierkante meter groot, voor een wandeling hoef je dus niet je eigen perceel af.

Wilhelminasingel 69 – Maastricht

Dit is een charmant, monumentaal herenhuis in het centrum van Maastricht. Een echte eyecatcher! Bekijk alle foto’s hier. Binnen no-time ben je in het bruisende stadshart om te winkelen, een hapje te eten of drinken op een terrasje of een museum te bezoeken.

In het herenhuis vind je prachtige authentieke details, zoals een statige trap met smeedijzeren balustrades, marmeren vloeren en prachtige ornamenten op het plafond.

Het huis van je dromen

Staat het huis van jouw dromen hiertussen? Niet getreurd als deze iets te hoog gegrepen zijn: in Limburg staan ook genoeg betaalbaardere huizen, die zeker de moeite waard zijn. Vergeet als je een huis koopt je niet te oriënteren op een woonverzekering.

Veel hypotheekverstrekkers verplichten (aanstaande) woningeigenaren bijvoorbeeld om een opstalverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen schade door onder andere brand, storm, vandalisme, diefstal en inbraak. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar kan wel verstandig zijn: hiermee ben je verzekerd tegen schade aan je inboedel, dus alles wat niet vastzit aan je huis. Veel succes met het vinden van jouw droomhuis!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.