Home > Culinair > Thiessen Wijnkoopers opent eigen wijnbar Bar1717

Thiessen Wijnkoopers opent eigen wijnbar Bar1717

Aan de Grote Gracht in Maastricht opende deze week Bar1717 de deuren. De horecazaak is onderdeel van ‘buurman’ Thiessen Wijnkoopers en een heuse aanvulling op het lokale horecalandschap.

Het pand aan de Grote Gracht nummer 20 stond jarenlang bekend als café toen het in 2017 werd gekocht door Thiessen Wijnkoopers, de bekende Maastricht wijnhandelaar één deur verderop. Sindsdien werd het pand ingezet als proeflokaal voor wijnproeverijen. Het besluit om van het proeflokaal een publieke wijnbar te maken is het gevolg van de aanhoudende vraag naar (wijn)proeverijen. De naam van de nieuwe zaak verwijst naar het jaar waarin ene Guillaume Thyssen aan de Grote Gracht begon met de handel in wijn.

Wijnkaart

Op de kaart van Bar1717 pronkt een ruime selectie van de in totaal ruim 200 wijnen uit de Thiessen collectie. Het overgrote deel van de wijnen op de kaart is zowel per glas als per fles te bestellen. Ook staat er een selectie hapjes uit de eigen keuken op de kaart, variërend van kaasplankjes en diverse soorten gesneden hammen, tot coquilles en oesters. De kaart zal regelmatig veranderen op basis van de nieuwe aanwinsten bij Thiessen.

Aanwinst

Bar1717 mag bestempeld worden als een aanwinst voor de Maastrichtse horeca. In een stad waarin vrijwel alle typen horeca ruim vertegenwoordigd zijn, zijn er in de Limburgse hoofdstad slechts enkele wijnbars te vinden. En dat blijkt een groot gemis: ondanks het feit dat Bar1717 geen officiële opening hield, stroomde het donderdag al vrij snel vol. Liefhebbers en connaisseurs uit het hele land kwamen gedurende de eerste avond langs om te beleven en proeven.

Bar1717 is wekelijks geopend van donderdag tot en met zondag van 16.00 uur – tot 22.00 uur. Reserveren kan via bar1717.nl.

Grote Gracht 20, Maastricht (NL) – bar1717.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.