Home > Culinair > Naam restaurant Sven en Joëlle Nijenhuis bekend

Naam restaurant Sven en Joëlle Nijenhuis bekend

Nog niet zo lang geleden maakte voormalig Château Wittem-chef bekend dat hij samen met zijn vrouw Joëlle Nijenhuis een restaurant zou openen. Decor voor het nieuwe restaurant zou het kerkje aan de Plenkert in Valkenburg worden. Vandaag maakte het koppel bekend dat hun restaurant – dat naar verwachting in november de deuren zal openen – de naam AMBROZIJN zal gaan dragen.

,,Er zijn heel wat namen de revue gepasseerd en we hebben er lang over nagedacht. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en is AMBROZIJN als winnaar uit de bus gekomen’’ laten Sven en Joëlle in een persbericht weten. ,,We wilden onze naam graag een Nederlandse naam geven. AMBROZIJN betekent vrij vertaald ‘het voedsel en de drank van de goden’’’

En dat belooft wat voor de grande opening die medio november gepland staat. Vanaf dat moment ben je bij AMBROZIJN welkom voor een toegankelijke (maar dus ook hemelse) borrel of diner. Met invloeden uit de Franse keuken, voorzien van een moderne twist.

Het logo van AMBROZIJN is geïnspireerd op de gerestaureerde ramen van de kerk waar het restaurant in gevestigd zal worden. ,,Op die manier verbinden we de kerk aan de naam van ons restaurant!’’

Momenteel zijn Joëlle en Sven nog druk in de weer met de renovatie van het kerkje dat in 2018 grotendeels afbrandde. Het dak is inmiddels hersteld en er wordt verder hard gewerkt aan de realisatie van het twee-etage tellende restaurant met een gigantische open keuken – het kloppend hart van AMBROZIJN – in het midden.

Voor wie nieuwsgierig is naar de verdere ontwikkelingen van AMBROZIJN of de renovatie van het kerkje in Valkenburg doet er goed aan AMBROZIJN te volgen op Instagram of Facebook.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.