Home > Culinair > Lof voor Jong Horecatalent tijdens Limburgs Culinair Gala

Lof voor Jong Horecatalent tijdens Limburgs Culinair Gala

Tijdens de derde editie van het Limburgs Culinair Gala, gisteravond in MECC Maastricht, hebben drie veelbelovende jonge Limburgse horecatalenten een prijs gekregen voor hun bijdrage aan de Limburgse gastronomie. Jasper van de Vin, eigenaar van Restaurant Graffiti in Heerlen, werd uitgeroepen tot jonge horecaondernemer van het jaar.

Van de Vin, partron-cuisinier, ontving de prijs uit handen van Dirk Beljaarts, algemeen directeur van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland. Hij leerde het vak van Servais Tielman, de huidig eigenaar van Beluga Loves You in Maastricht. Diens jongste bediende, de 19-jarige Keanau Simon, viel eveneens in de prijzen. Hij werd uitgeroepen tot Jong Limburgs horecatalent bediening. Annaline Doelen, voorzitter van de jury en mede-eigenaar van wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht, liet tijdens de uitreiking weten grote bewondering te hebben voor de zorgvuldige manier waarop Simon zijn vak uitoefent. ,,Iemand die met zijn telefoon opmeet of het bestek wel kaarsrecht of tafel ligt, de messen, vorken en lepels poleert, en bovendien de stoelen afstoft voordat de gasten plaatsnemen aan tafel, verdient wat mij betreft bonuspunten”, zei ze.

Armando Wijnands van Restaurant ONE in Roermond mag zich vanaf nu een jaarlang Jong Limburgs horecatalent keuken van het jaar noemen. Wijnands viel op door de geconcentreerdheid waarmee hij ruim twee uur lang in zijn eentje in zijn tijdelijke keuken aan het werk was. Net als de twee andere koks die tot de finale waren doorgedrongen kreeg hij de opdracht om een vegetarisch voorgerecht te bereiden, gevolgd door een hoofdgerecht op basis van platvis.

De vakjury liet weten de niveauverschillen tussen de drie kandidaten miniem te vinden. De twee veelbelovende chefs die uiteindelijk afvielen, hoeven zich volgens de jury geen enkele zorgen te maken.

Waar in de culinaire wereld wel grote zorgen over bestaan is de geringe belangstelling die jonge mensen aan de dag leggen voor een carrière in de gastronomie. Het was tijdens deze editie van het Limburg Culinair Gala het gesprek van de avond. Tijdens een prachtig viergangendiner – bereid door sterrenchefs Servais Tielman (Beluga Loves You), Joris Bijdendijk (Restaurant Rijks en Restaurant Wils), Robert Levels (Château Neercanne) en Bart Ausems (Tout à Fait, Maastricht) en hun teams, werd door de vele feestelijk uitgedoste gasten druk gediscussieerd over mogelijke oplossingen.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu