Home > Culinair > Driesterrenchef Jacob Jan Boerma begint nieuw restaurant in Eijsden

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma begint nieuw restaurant in Eijsden

Chef Jacob Jan Boerma, die met zijn intussen gesloten restaurant De Leest drie sterren Michelin behaalde, hoopt eind 2024 een nieuw gastronomisch concept te kunnen neerzetten in Kasteel Oost in Oost-Maarland, gemeente Eijsden-Margraten. Hij is dat overeengekomen met Michel Maas, die als eigenaar het kasteel momenteel aan het restaureren is en er een hotel in gaat beginnen met ook enkele gastronomische formules.

Boerma is tegenwoordig een rondreizende chef en betrokken bij restaurants in onder meer Antwerpen, Amsterdam en Yokohoma in Japan. Hij participeert hier zakelijk in en zorgt voor een eigen keukenteam. Zelf gaat hij dan geregeld naar de locaties toe om het concept scherp te houden.

„Michel heeft me benaderd en het klikt tussen ons, hij heeft veel passie voor de gastronomie”, vertelt Boerma op ’t Preuvenemint waar hij een eigen stand runt onder de naam Invite. „Het is niet toevallig dat ik hier sta, dan raak ik zodoende al meer gewend aan de ambiance in de regio Maastricht. Ik geloof in de toekomst van dit gebied, waar veel mooie restaurants gevestigd zijn en waar je ook een nieuwe generatie ziet opkomen. Daar wil ik graag op inspelen. De bedoeling is dat ik samen met het team een concept ontwikkel en dan ben ik hier geregeld te vinden om voeling te houden. Ik heb er veel zin in.”

Hij is niet de enige driesterrenchef die neerstrijkt in de omgeving Maastricht. Zijn collega Sergio Herman, ook goed voor 3 sterren Michelin, is door Camille Oostwegel gevraagd om een nieuw culinair concept te ontwikkelen bij de uitbouw van het Kruisherenhotel.

Foto onderschrift: Jacob Jan Boerma en Michel Maes op ’t Preuvenemint

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.