Home > Culinair > Brand en Oostwegel presenteren eigen bier

Brand en Oostwegel presenteren eigen bier

Brand Bierbrouwerij en Oostwegel Collection hebben vrijdag samen een bijzonder eigen bier gepresenteerd. Het blonde biertje bezegelt 44 jaar samenwerking tussen de twee Limburgse bedrijven.

 

De samenwerking tussen Brand Bierbrouwerij en Oostwegel Collection gaat terug naar de dag waarop Camille Oostwegel sr. zijn hotelketen opstartte. Sinds die dag, inmiddels 44 jaar geleden, zijn de twee Limburgse bedrijven onafscheidelijk met elkaar verbonden, vertelt Camille Oostwegel, tweede generatie in het familiebedrijf, tijdens de lancering van het eigen bier en tevens de heropening van de Pandhof, het intieme binnenpleintje van het Kruisherenhotel.

 

„Een nieuw bier presenteren is als een kindje krijgen’’ zegt commercieel directeur van Brand Bierbrouwerij Martijn Wijnhoven. „Dat maakt vandaag des te bijzonderder. Zeker omdat dit biertje gebrouwen is in onze microbrouwerij, de belofte die wij aan Wijlre en Limburg maakten toen we aankondigden dat de grote volumes Brand Bier uit Limburg zouden verdwijnen. Deze nieuwe brouwerij biedt ruimte om te experimenteren en te ontwikkelen, het nieuwe bier dat wij in samenwerking met Oostwegel Collection hebben gemaakt is daar het levend voorbeeld van.’’

 

Voor de ontwikkeling van het nieuwe Oostwegel bier, genaamd Heritage Blond, kwamen alle vier de huizen die onderdeel zijn van Oostwegel Collection samen met Brands brouwmeester Nils Reichhardt. „De focus lag op een makkelijk te drinken biertje dat zich leent voor bier-spijs combinaties én waarbij aandacht is voor duurzaamheid en lokaal”, licht Kim van den Bongard, biersommelier in opleiding bij Château Neercanne toe.

 

Het duurzame en lokale aspect vond het testpanel in de appelgaard van Oostwegel Collection. Brand Brouwmeester Nils Reichhardt: „Het is de eerste keer dat we bier maken met appelsap, het was even testen maar we zijn geslaagd. De brouwer vindt het bier lekker, dan is het goed!’’

 

Brands Heritage Blond is vanaf 20 juni te drinken in alle ‘huizen’ van Oostwegel Collection.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.