Home > Business > Voka: sterk provinciaal bestuur van levensbelang

Voka: sterk provinciaal bestuur van levensbelang

Het is voor ondernemers in Belgisch Limburg van levensbelang om zich ook in de toekomst vertegenwoordigd te zien door een sterk provinciaal bestuur. Die conclusie trekt Voka-KvK Limburg, de belangrijkste werkgeversorganisatie van Belgisch Limburg. ,,We hebben geen grootstad die de trekkers- en ontwikkelingsrol op zich neemt voor de Limburgse lokale besturen. Daarom moet onze provincie de regie in handen nemen.”

Op initiatief van Voka-KvK Limburg kwamen gisteren in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ in Hasselt zestig ondernemers samen om met de gedeputeerden en gouverneur Herman Reynders van gedachten te wisselen. Naar goed Belgisch gebruik gebeurde dat tijdens een smakelijk diner.

Tijdens het eten wisselden de gespreksdeelnemers diverse keren van plaats. Op die manier konden de ondernemers vragen stellen aan alle gedeputeerden, die op hun beurt het nodige konden vertellen over hun bevoegdheden en wat zij precies voor ondernemend Limburg kunnen doen.

Volgens Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Limburg was de ontmoeting een succes: ,,We zijn als werkgeversorganisatie politiek-neutraal, maar een provinciaal beleid wordt nu eenmaal uitgetekend door het provinciebestuur. Onze ondernemers ondervinden iedere dag de invloed van dat beleid. Daarom vinden we het belangrijk dat ze hun vragen rechtstreeks konden stellen.”

De voor vier top-gedeputeerden – zij traden aan na de lokale en provinciale verkiezingen op 14 oktober vorig jaar, juichte Voka-KvK Limburg eerder al toe. ,,Enkel zo wordt er over de partijgrenzen heen een sterk signaal uitgestuurd ter ondersteuning van dit Limburgs niveau”, aldus Johann Leten.

Op maandag 11 februari vindt een tweede editie plaats van ‘Topondernemers ontmoeten toppolitici’ waar de aanwezigen nogmaals het Belgisch Limburgse college van Gedeputeerde Staten ontmoeten. Kijk voor meer informatie op: www.voka.be/limburg/deputatie

Op de foto (vlnr): gouverneur Herman Reynders, Francis Wanten (voorzitter Voka-KvK Limburg) en Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Limburg)

____________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu