Home > Business > Schaap en Citroen Maastricht

Schaap en Citroen Maastricht

De opening van de nieuwe vestiging van het juweliershuis Schaap en Citroen in de Maastrichtse binnenstad, tegenover de Bijenkorf, betekent een flinke impuls voor de aantrekkingskracht van de Limburgse hoofdstad. Gevestigd in een historisch en prachtig gerestaureerd pand met internationale uitstraling.

Een van de mooiste panden van het winkelgebied, zo kun je het gebouw waarin het prestigieuze juweliershuis Schaap en Citroen sinds kort in Maastricht gevestigd is, wel noemen. Een pand dat ooit nog een bekende winkel was voor comestibles en delicatessen. Heel kort is er een vestiging van Schaap en Citroen in de jaren zeventig in Maastricht geweest, en nu wordt de terugkeer gevierd op een unieke plek in de Limburgse hoofdstad. Met de nieuwe vestiging van juweliershuis Schaap en Citroen zijn ook internationale merken zoals Rolex en Cartier weer in de binnenstad te vinden. Bij de opening bleek al dat de belangstelling groot is. Schaap en Citroen heeft zich door heel Nederland sterk ontwikkeld als toonaangevend juweliershuis. Alleen al in Amsterdam heeft het juweliershuis nu acht winkels, waaronder een aantal brand-stores. En verder is Schaap en Citroen gevestigd in Haarlem, Groningen, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven. Schaap en Citroen vierde eind november in Amsterdam het 130-jarig bestaan en dat was terugkijken op een rijke geschiedenis. De families Schaap en Citroen hadden eerst afzonderlijk hun eigen juwelierszaak. Pas veel later kwam het tot een fusie. In de loop der decennia is deze juwelier in verschillende handen geweest, onder meer van het moederbedrijf van de Bijenkorf, Maxeda / KRR. Sinds 2009, toen de familie Martens aan het roer kwam, is Schaap en Citroen weer een familiebedrijf. Net als in de andere vestigingen van Schaap en Citroen, werd de herinrichting van het pand gedaan door vakmensen uit de omgeving. De architectuur is van de hand van iNeX en Soons interieurbouw deed het volledige binnenwerk in de gewenste huisstijl. Luxe en warmte straalt de winkel uit, met veel oog voor verlichting en detail. Het belangrijkste zijn ook hier de producten en de merken spreken allemaal boekdelen. Stuk voor stuk internationale topnamen en alleen al daarom een grote aanwinst voor Maastricht.

Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.45 uur
Zondag: 13.00 – 17.00 uur
Maandag gesloten

Maastrichter Brugstraat 35
6211 ES Maastricht
043-2058159
www.schaapcitroen.nl

__________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu