Home > Business > De Reus van Schimmert wordt De Reusch

De Reus van Schimmert wordt De Reusch

De iconische watertoren ‘De Reus van Schimmert’ krijgt een nieuw functie in de regio.  De bedoeling is namelijk dat de plek, een spil wordt in de lokale voedselketen. Een aanjager die streekproducten op een hoger plan moet brengen. Met tevens de ambitie om te helpen, de regio zelfvoorzienend te maken vanuit de Groene Long van Zuid-Limburg. De naam van de toren, met een nieuw totaalconcept, wordt daarbij omgedoopt tot ‘De Reusch’. De Reusch zal naar verwachting begin volgend jaar de deuren openen. Maar in de tussentijd kunnen al lokale producten worden besteld via de webshop. Zo wordt de afstand van de producten van teler, naar de klant, zo kort mogelijk. Vandaag werd deze officieel geopend, door de eerste bestelling geplaatst door burgemeester Eric Geurts.

Eigenaar Nico Eurelings, zelf geboren en getogen in Schimmert, vindt het geweldig om de hele omgeving nog beter op de kaart te gaan zetten. ‘We gaan nog veel meer grootse dingen met elkaar doen, vanuit de iconische toren. Die we duurzaam en energieneutraal hebben gerenoveerd.’

De drie kernwoorden van De Reusch worden: Bewustwording, beleving en bestellen. Zo zal er kennis worden gedeeld over alles wat te maken heeft met lokale streekproducten. Via verschillende onderwijsvormen wordt het streekproduct op een hoger niveau gebracht, ook voor de jeugd.

De toren zelf zal een enorme diversiteit aan activiteiten huisvesten, die gerelateerd zijn aan eten en drinken, afkomstig uit de directe omgeving. Van microbrouwerij tot restaurant en van smaaktheater tot Euregionaal uitzichtspunt. Alle producten die worden gebruikt, komen uit een straal van 46 kilometer. Dit is namelijk de afstand die je kan zien, vanaf het hoogste punt van de watertoren. De Reusch zal worden uitgebaat door Andre en Anne Marie Köppen.

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu