Home > Branded content > Limburgs Lam: een pure delicatesse van eigen bodem

Limburgs Lam: een pure delicatesse van eigen bodem

Slagerij Kusters is een ambachtelijk familiebedrijf met een grote liefde voor streekproducten. De slagerij levert aan tal van gerenommeerde restaurants in Zuid-Limburg. Daarnaast verkoopt ze in haar winkel in Margraten lokale specialiteiten en verse vleeswaren aan particulieren.

 Slagerij Kusters staat bekend om haar grote variatie aan streekgebonden vleesproducten. Deze zijn onder meer afkomstig van de befaamde Blanc Bleu Belge-runderen, die grazen in de eigen weide in Margraten. Onlangs heeft de slagerij een nieuwe specialiteit aan het assortiment toegevoegd: Limburgs lam. Net als bij de runderen, houdt Kusters ook bij de lammeren de hele keten zoveel mogelijk in eigen hand. De lammetjes worden gekocht bij een lokale boer, zodat Kusters precies weet waar zijn vlees vandaan komt én onder welke omstandigheden de dieren hebben geleefd.

Het Margratense familiebedrijf hecht een grote waarde aan een diervriendelijke omgeving, ook omdat een goede behandeling van de dieren de kwaliteit van het vlees ten goede komt. De lammetjes grazen in het Limburgse Heuvelland waardoor ze niet alleen voedselrijk gras binnenkrijgen maar ook voldoende kunnen bewegen. De combinatie van natuurlijke voeding, een goede verzorging en de vrijheid die de lokale lammetjes genieten, zorgt ervoor dat het vlees mals en zeer smaakvol is. Door het aangaan van lokale samenwerkingen draagt Slagerij Kusters op haar eigen manier een steentje bij aan de instandhouding van de diversiteit van het Limburgse Heuvelland.

Bij de bereiding van de specialiteiten met het lokale Limburgse lamsvlees komen creativiteit en vakmanschap op een mooie manier samen. Dit leidt tot restaurantwaardige producten, waaronder lamsrack, lamsspiesjes met olijven, lamsburger uit eigen worstmakerij en een Limburgs lamsstoofpotje. Delicatessen die sinds kort ook worden thuisbezorgd. Slagerij Kusters heeft smaakvolle vleespakketten samengesteld met een diversiteit aan lamsvlees. Limburgs Lam Vleespakket kost 32,50 euro en bestaat uit lamsbiefstuk, lamsburger, lamsgehakt en een lamsstoofpotje. Bestellen kan via de website.

Rijksweg 73, Margraten (NL) – slagerijkusters.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.