Home > Travel > Vijf sterren superior voor La Réserve Resort in Knokke

Vijf sterren superior voor La Réserve Resort in Knokke

Hotel La Réserve Resort in Knokke heeft als eerste hotel aan de Belgische kust een vijf sterren superior-kwalificatie in de wacht gesleept. Dat heeft Toerisme Vlaanderen, dat in Vlaanderen hotelsterren sterren toekent, bekendgemaakt. La Réserve, dat een jaar geleden de deuren opende, is daarmee het vierde hotel in Vlaanderen die het allerhoogste Europese kwaliteitslabel binnen de hotellerie heeft weten binnen te halen.

Eigenaren Marc Coucke en Bart Versluys hebben altijd de ambitie gehad om hotel La Réserve, in de vorige eeuw één van de meest iconische hotels van België, zijn vroegere grandeur terug te geven. Om die doelstelling te realiseren, haalden ze bekend gastronomisch talent aan boord. Zo kreeg Peter Goossens, jarenlang chef van driesterrenrestaurant Hof van Cleve in het Oost-Vlaamse Kruisem, de supervisie over het inpandige restaurant La Rigue en werd Yannick Bouts, eerder werkzaam in La Bitte aux Bois in Lanaken en het Kasteel van Ordingen bij Sint-Truiden, aangetrokken als general manager.

Europese Hotelsterren

Sinds 2017 gebruikt Toerisme Vlaanderen voor de toekenning van de hotelsterren de normen van de Hotels Stars Union (HSU), het Europese Hotelsterren Classificatiesysteem waar inmiddels 21 Europese landen aan meedoen. ,,Doordat een groot deel van de Europese landen die sterrenclassificatie gebruikt, krijgen toeristen en internationale bezoekers een transparante en vergelijkbare comfortindeling”, aldus Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen. ,,Dat La Réserve dit resultaat al een jaar na de opening kon bereiken, is het resultaat van een intensief parcours van het hotelmanagement en een nauwe samenwerking tussen general manager Yannick Bouts en de logiesadviseurs van Toerisme Vlaanderen. Wij zijn bijzonder tevreden dat de Vlaamse hoteltop met dit nieuwe vijf sterren superior hotel alsmaar breder wordt.”

La Rique

Restaurant La Rigue en de signatuur van Peter Goossens bepalen mee de hoge standaard die La Réserve Resort nastreeft. ,,Ik heb veel respect voor Bart Versluys en Marc Coucke, ondernemers van het zuiverste water”, zegt de Vlaamse topchef. ,,Dankzij hen kunnen we in een prachtige setting werken. Ik hoor gasten zeggen dat La Réserve de allure heeft van tophotels in Londen, Parijs of New York. Ook over de keuken horen we alleen maar lovende woorden. We proberen gerechten te brengen die voor iedereen toegankelijk, maar tegelijk hoogstaand zijn.”

Ontbijt

Het restaurant heeft ook meteen hoog ingezet op het ontbijt, aldus Goossens. ,,Meer dan honderd kamers, dat betekent elke dag een topontbijt voor iedere gast. Ik durf zonder schroom zeggen dat je lang niet overal dezelfde kwaliteit krijgt. We brengen alles vers. Sandwiches, viennoiserie, gebak, noem maar op. Voor de lunch en het diner hanteren we dezelfde kwaliteitsnorm, ook in de bediening. En dat alles in een ongelooflijke setting, met zicht op het Zegemeer. Op het terras krijg je een zomerse beleving die ik gerust als uniek durf omschrijven. En als je je diner sfeervol wilt voortzetten, dan kun je terecht in een van de mooiste bars van het land.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.