Home > TEFAF > Hidde van Seggelen nieuwe voorzitter TEFAF

Hidde van Seggelen nieuwe voorzitter TEFAF

De Nederlandse kunsthandelaar Hidde van Seggelen is gekozen tot nieuwe voorzitter van TEFAF. Hij volgt Nanne Dekking op, die na een eerste termijn van drie jaar terugtreedt.

Copyright: LinkedIN Hidde van Seggelen

Van Seggelen is al een aantal jaren deelnemer op TEFAF en handelt in hedendaagse kunst. Hij verhuisde recent met zijn galerie van Londen naar Hamburg. Hij is altijd een uitgesproken voorstander geweest van het principe om de internationale kunstbeurs in Maastricht te blijven houden. Hij kent de stad en heeft goede banden met zowel de directie van MECC Maastricht als ook de lokale overheden.

Onder het voorzitterschap van Nanne Dekking heeft TEFAF een nieuw 10-jarig contract afgesloten met MECC Maastricht. In een periode dat ook andere internationale beurs- en congrescentra aan de kunstbeurs trokken, heeft hij vastgehouden aan de Limburgse hoofdstad, waar de beurs ook is opgericht. De combinatie van zijn eigen drukke werkzaamheden in de internationale kunst, zijn woonplaats New York en het voorzitterschap van TEFAF werd hem te druk om nog een tweede termijn als voorzitter te ambiëren.

Hij nam afgelopen maart de beslissing om na 7 dagen openstelling de editie TEFAF Maastricht 2020 vroegtijdig te sluiten, omdat hij het gezien het toen oprukkende coronavirus niet meer verantwoord vond voor deelnemers en publiek om het evenement langer open te houden.

Vooralsnog staat de volgende editie van TEFAF Maastricht gewoon gepland voor begin maart 2021. De organisatie hoopt dat een dergelijk evenement tegen die tijd normaal – of met eventuele aanpassingen – gehouden kan worden.

Momenteel wordt eerst gekeken of de komende TEFAF New York, die in november op de agenda staat, kan doorgaan.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu