Home > Society > Gentlemen’s evening Chopard

Gentlemen’s evening Chopard

Een prachtige locatie, culinaire hapjes, heerlijke champagne, sfeervolle livemuziek en ‘beautiful people’. Ingrediënten waar we dit jaar niet meer op gehoopt hadden, maar die waren er toch allemaal op de Gentlemen’s party van het Zwitserse juwelenhuis Chopard in Cannes. Ondanks de pandemie bleef het familiebedrijf ook dit jaar officiële partner van het grootste filmfestival en dat getuigt van consistentie, want vooral de zakelijke kant van dit mega-evenement blijft deze editie flink achter.

Maar de sterren zijn er ook dit jaar, op het uitgestelde festival, en dat is voor Chopard het belangrijkste motief om er dan bij te zijn. Immers, als de bekendste acteurs en actrices op de rode loper de horloges en sieraden dragen van dit wereldmerk, dan zorgt dat voor een grote internationale uitstraling. En dat is juist de bedoeling. Daarom steekt Chopard een miljoenenbudget in dit filmfestival.

En hoewel de feesten minder groot zijn vanwege de corona-maatregelen, weet Chopard de sfeer er toch goed in te houden. Op de zogeheten Gentlemen’s evening op het dak van het mondaine hotelpaleis Martinez aan de beroemde Croisette vertelde Karl-Friedrich Scheufele, die samen met zijn zus Caroline dit topmerk leidt, ons dat de naamsbekendheid die miljoeneninvestering waard zijn. ‘’Het gaat in ons vak uiteraard om kwaliteit maar ook om ‘branding’ om je merknaam te versterken. Natuurlijk hebben wij ook last gehad van de crisis, maar als familiebedrijf zijn we stabiel en realistisch gebleven. We constateren dat mensen zich ook in tijden van pandemie willen verwennen met een mooi juweel of horloge. We zien we dat de heropleving van de bestedingen in Amerika en China vlugger gaat dan in Europa. In Amerika en China is het normale leven sneller op gang gekomen, en dat merken wij in onze verkopen.”

Zo’n 250 genodigden waren naar Martinez gekomen, onder wie uiteraard de nodige acteurs en actrices zoals oscarwinnaar Adrian Brody, Dylan Penn (dochter van acteur Sean Penn) en Daphné Patakia, die een van de hoofdrollen speelt in BERNEDETTA, de nieuwe film van Paul Verhoeven die hier in wereldpremière is gegaan. Het was voor het eerst dat zij al deze glamour meemaakte. ,,Ik onderga het met plezier en kijk mijn ogen uit.” Zij verklapte dat de Nederlandse regisseur met tegenzin naar de persconferentie ging. ‘’Hij zei ons vooraf dat sommige journalisten waarschijnlijk over de naaktscènes zouden gaan zeuren en dat was ook zo. Paul ergert zich aan de golf van preutsheid die tegenwoordig rondwaait en hij heeft gelijk. Wij als actrices hebben er in deze film geen probleem mee gehad. Paul dwong ons nergens toe.”

De Belgische voormalige Formule I-coureur Jacky Ickx – in gezelschap van zijn echtgenote Khadja Nin – is al jaren een ambassadeur van Chopard. Met Karl-Friedrich Scheufele heeft hij recent ook weer de Mille Miglia in Italië gereden. Hij zei blij te zijn dat Zandvoort weer op de kalender staat. ‘’Een prachtig circuit waar ik vaak met veel plezier gereden heb. En straks met Max Verstappen wordt het natuurlijk een gekkenhuis. Hij heeft zóveel lef, het is goed voor de racesport als hij wereldkampioen wordt.”

Toen we hem vertelden dat Max Verstappen uit Limburg komt en lange tijd aan de Belgische kant van de grens heeft gewoond, zei hij spontaan: ‘’Oh, nou snap ik het, hij is eigenlijk een Belg. Ja, dat zal wel dat hij zo hard gaat.”

Het filmfestival gaat uiteraard in de eerste plaats om de films, niet om de feesten. Maar laat Chopard nou net de ontwerper zijn van de Gouden Palm die zaterdag wordt uitgereikt aan de best gekozen film. Dus het Zwitsers huis is er tot het laatste moment nadrukkelijk bij.

Ondanks zijn vele reizen naar de Chopard-vestigingen over de hele wereld, heeft Karl-Friedrich Scheufele ook nog tijd om een fraai wijnhuis in de Bergerac te leiden. Hij vertelde dat zijn Chateau Monestier la Tour recent is overgestapt op een volledig biologisch-organische druiventeelt en wijnproces. ,,Dat was een grote stap, maar je proeft het ook echt aan de wijn. Ik denk dat dit de toekomst wordt. Het is heel interessant om het zo aan te pakken. Maar we willen de beste Bergerac maken, dus dan moet je je steeds verbeteren.”

De wijn werd, naast fraaie champagne-soorten, uiteraard geschonken op de Gentlemen’s Evening.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.