Home > Society > 3-sterrendiner voor 600 personen op InterClassics

3-sterrendiner voor 600 personen op InterClassics

Voor een 3-sterrendiner is het een hele uitdaging om voor bijna zeshonderd mensen te koken en dus was dat het ook voor Viki Geunes van het Antwerpse restaurant Zilte (***) op de preview-avond van Interclassics in MECC Maastricht.

Uiteraard mag je niet hetzelfde niveau verwachten als in het restaurant zelf, gezien de veel lastigere omstandigheden en het grote aantal couverts. Maar het 4-gangenmenu met onder meer coquilles en kabeljauw mocht er alleszins zijn. „Een van mijn mensen was al een week hier voor de voorbereidingen, want logistiek is dit niet eenvoudig”, zo vertelde hij ons. „Je kunt wel voldoende smaak brengen, maar de grote afstand tussen de keuken en de plek waar wordt uitgeserveerd, is een handicap, onder meer om de gerechten goed warm te houden.”

Dat lukte heel aardig waardoor de gasten konden genieten van een smakelijk diner, te midden van de vele klassieke mobielen die er dezer dagen weer staan te blinken.

Sponsoren zoals RSM en Assicuro hadden gasten uit heel het land uitgenodigd voor het festijn en ook het MECC wilde onder meer aan TV-presentatrice Astrid Joosten, gedeputeerde Stephan Satijn en wethouder Hubert Mackus laten zien waartoe men in staat is op het gebied van evenementen.

Tot en met zondag worden weer enige tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland in MECC Maastricht verwacht om de ruim achthonderd opgestelde automobielen te bewonderen. Het hoofdthema is ‘120 jaar Ford’, een ode aan het Amerikaanse automerk dat een rijke geschiedenis kent en vanaf 2026 de motoren gaat leveren voor de Red Bull racewagens en dus waarschijnlijk ook voor Max Verstappen.

Maar er zijn ook heel veel andere merken te zien op de beurs, waaronder ook heel wat namen van autofabrikanten die al lang niet meer hebben bestaan, maar in het verleden wel heel bijzondere modellen hebben gemaakt.

www.InterClassics.events

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.