Home > Kunst en Cultuur > Sfeervolle avond in Kerkrade met Guido’s Orchestra

Sfeervolle avond in Kerkrade met Guido’s Orchestra

Het eerste openluchtconcert van Guido’s Orchestra op de Markt in Kerkrade is zaterdagavond mede door het zomerse weer een sfeervolle avond geworden met een enthousiast publiek.

Ruim 3.000 bezoekers (waarmee het plein vol was) kregen een lange show te zien die een mix was van Symphonica in Rosso (de reeks die Guido Dieteren samen doet met Marco Borsato), het Schlagerfestival en de Oktoberfeesten. Dat er veel Duitstalige muziek bij zat, was mede bepaald door de tv-opnamen die vooral bedoeld zijn voor de Duitse en Oostenrijkse markt.

Daarom ook had Dieteren de Tiroler schlagerzanger Hansi Hinterseer naar Kerkrade gehaald. Hoewel de man in het wit grotendeels gebruik maakte van playback, was het publiek toch enthousiast. Dat gold zeker voor de VoXXclub uit Duitsland, die hun stemmen wel wijd openzetten en een goede balans vonden met de band van Guido Dieteren en zijn vrouw Wendy Kockelkoren. De laatste vertolkte veel sololiederen en verwisselde even vaak van jurk.

Het concert, dat om 20.30 uur begon, was gepland tot 23.30 uur, maar het was bijna half 1 toen de laatste noot vanaf het podium klonk.

Guido Dieteren sloot af met de hoop om volgend jaar terug te komen in Kerkrade. Dat hangt onder meer af van de Gemeente Kerkrade en de Provincie Limburg, want die zorgden voor een deel van het budget om het optreden mogelijk te maken.

Foto’s Luc Hommes

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.