Home > Kunst en Cultuur > Saillant Hotels verwerft Kasteel Altembrouck

Saillant Hotels verwerft Kasteel Altembrouck

Per 10 oktober 2018 is de exploitatie van het historische Landgoed Kasteel Altembrouck in het Belgische ’s Gravenvoeren eigendom van Saillant Hotels. De jonge hotelcollectie breidt het portfolio hiermee uit tot 5 hotels en gaat voor het eerst de grens over.

Het prachtige kasteel, waarvan de fundamenten dateren uit de 18e eeuw, gaat verder onder de noemer “Kasteel Altembrouck by Saillant”. Gelegen op een 250 hectare groot natuurdomein in de Voerstreek biedt het kasteel met 32 goed uitgeruste hotelkamers, een statige Orangerie, gewelfde wijnkelder en diverse stijlkamers veel mogelijkheden voor zowel de zakelijke als de toeristische markt. Het kasteel is met haar prachtige landgoed bovendien een zeer geliefde trouwlocatie.

Na de roerige tijd die Altembrouck heeft gekend, heeft Saillant Hotels een eigen vastgoedinvesteerder gevonden waarmee met een schone lei gestart wordt. “We zijn ons welbewust van de geschiedenis maar geloven stellig in de potentie van deze locatie. Saillant start een nieuwe bvba, brengt een nieuw team, een nieuw beleid en een nieuwe visie, waarmee we ervan overtuigd zijn hier een fantastisch en rendabel bedrijf te kunnen runnen”, aldus Dennis Jacobs, operationeel manager Saillant Hotels.

De jonge hotelketen heeft ambitieuze plannen met het kasteel. Binnen een periode van 3 jaar worden er minimaal 18 luxueuze extra hotelkamers en een uitgebreide spa voorzien van sauna’s, stoomcabines en zwembad gerealiseerd. Daarnaast wordt restaurant Fogo geheel verbouwd en omgetoverd tot exclusief restaurant. De stijlkamers blijven in hun huidige vorm bestaan maar zullen worden voorzien van nieuw en exclusief meubilair. Het hotel wil zich hiermee op termijn nog meer richten op het hogere segment. Het moet een high-end locatie worden met fine dining op hoog niveau en evenementen als rally’s en masterclasses van bekende chefs.

De brasserie met bijbehorende binnenplaats blijft de vertrouwde, laagdrempelige ontmoetingsplaats voor wandelaars, fietsers en lokale gasten. “Iedereen moet zich op zondag welkom voelen voor een lekkere kop koffie met vlaai, een goed glas wijn of een gezellig zondagsevenement”, zegt Jelle Meelkop, F&B manager Kasteel Altembrouck. “Het eerste evenement zal dit najaar nog plaatsvinden: op zondag 18 november organiseren wij buiten onze eerste wildbarbecue”.

Zelfs de omgeving wordt onder handen genomen. De toegangswegen naar het landgoed worden verhard en de wandel- en fietsroutes rond het landgoed zijn recentelijk door Natuurpunt geheel vernieuwd.

______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu