Home > Kunst en Cultuur > Meinard Kraak traint vocaal talent tijdens Vocallis21

Meinard Kraak traint vocaal talent tijdens Vocallis21

Auteur: Maarten van Laarhoven

Parijs in het fin-de-siècle is dit jaar het thema van het met ingang van dit jaar compleet vernieuwde Festival Vocallis21. Het betekent haast vanzelf dat een deel van het programma is gewijd aan Franse liederen. Van donderdag 2 tot en met zondag 5 november vindt op het Conservatorium Maastricht en de Kopermolen in Vaals een serie openbare internationale masterclass plaats, waar Franse chansons uit vroeger tijden op het programma staan. Het gaat om liederen van onder anderen Duparc, Ravel, Debussy, Chausson en Chaminade. 

De masterclass zou aanvankelijk worden verzorgd door de bekende mezzosopraan Jard van Nes, maar zij heeft wegens persoonlijke omstandigheden moeten afzeggen. Meinard Kraak, leermeester van een aantal van de bekendste sopranen van onze tijd, is bereid gevonden om haar taak over te nemen.

Het toeval wil dat Meinard specialist is op het gebied van het Franse lied. ,,Daarmee hebben we de juiste persoon getroffen. Als zanger heeft hij zijn sporen verdiend en een aantal opnamen van hem zijn standaard geworden”, aldus een woordvoerder van Vocallis21. ,,Als master piano blijft Marien van Nieukerken Meinard ondersteunen en versterken in hun gezamenlijke visie op de liedduo’s.” 

De reeks masterclasses start op 2 november in het Conservatorium Maastricht. Op 3, 4 en 5 november wordt de serie voortgezet in de Kopermolen te Vaals. De masterclasses zijn voor publiek toegankelijk à € 5,- per persoon. De masterclass wordt iedere dag rond 17.15 uur afgesloten met een klein concert. Dit concert is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden en passanten. 

Op zondagavond 5 november vindt om 19.30 uur in de Kopermolen in Vaals het afsluitende concert van de masterclass-studenten plaats, met daarbij de prijsuitreiking. Het duo dat de meeste vooruitgang heeft geboekt tijdens de masterclasses ontvangt de Vocallis Liedprijs. De prijs bestaat uit een bedrag van € 500,- en een optreden in het Laureatenconcert in 2018.  

De Masterclass biedt volgens Vocallis21 een unieke mogelijkheid om zowel de studenten als Meinard en van Nieukerken, de beide masters, aan het werk te zien.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu