Home > Kunst en Cultuur > Kunstenaars exposeren onder de noemer Zomerkunst

Kunstenaars exposeren onder de noemer Zomerkunst

Auteur: Maarten van Laarhoven

Genieten van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek kan het hele jaar door, maar in augustus en september is een bezoek aan het telkens wisselende landschap extra aantrekkelijk. Onder de noemer ZomerKunst exposeert een aantal kunstenaars twee maanden lang werk bij diverse (horeca)bedrijven in de regio. In de meeste gevallen worden de werken binnen tentoongesteld, maar soms ook buiten.

 Maud Loop – exposeert in Restaurant Geulhof in Mechelen 

ZomerKunst, dat dit jaar alweer aan zijn derde editie toe is, biedt bezoekers de mogelijkheid om op diverse plaatsen een gevarieerd aanbod van kunst te bekijken. De locaties waar de werken zijn te zien, zijn met elkaar verbonden door diverse wandel-, fiets- en autoroutes. Deze routes voeren langs idyllische plekjes.

Mathy Engelen – exposeert in Hotel de Kommel in ‘s-Gravenvoeren (BE)

 

De kunstenaars exposeren bij de bedrijven in diverse decors. Interieur en kunst vullen elkaar daardoor aan, soms op een wel heel verrassende wijze. Daarnaast wil ZomerKunst een podium zijn voor startende kunstenaars, die door de grensoverschrijdende manifestatie hun werk onder de aandacht kunnen brengen bij een groter publiek. De kunst die op de locaties wordt geëxposeerd is ook te koop.

Gabriëlle Kerkhofs – exposeert samen met haar man René Packlé in Restaurant De Oude Brouwerij in Mechelen

De verschillende routes zijn te downloaden via de site van Zomerkunst. Vanaf elke locatie kan worden gestart. Onderweg zijn er voldoende rustplaatsen.

ZomerKunst is bedoeld als laagdrempelige verbinding tussen ondernemers, kunstenaars en bezoekers. De deelnemende horecalocaties zijn vrij en zonder enige verplichting toegankelijk.

Dit jaar zijn er ook speciale weekenden met extra activiteiten. Op 13, 14 en 15 augustus 2016 wordt in Moelingen het Kunstfestival Voeren gehouden. Een week later vindt bij Hotel The Kings Head Inn in Teuven de Créa Markt plaats.

Wilma Hensels – exposeert in Herberg De Smidse in Epen

Het grensoverschrijdende ZomerKunst-initiatief is een vervolg op de samenwerking tussen de Stichting  Kribkeswandeling Heuvelland en de Voerstreek Hotels.

Meer informatie is te vinden op www.zomerkunstheuvelland.nl en www.zomerkunstvoerstreek.be

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.