Home > Kunst en Cultuur > Galerie Post + García al twintig jaar toonaangevend

Galerie Post + García al twintig jaar toonaangevend

Het twintigjarig bestaan van galerie POST + GARCIA in Maastricht is een mijlpaal. In die periode is er een forse groei aan activiteiten gerealiseerd.

Peter Post en Paloma García organiseerden in hun prachtige galerieruimte aan de Avenue Céramique bij het begin meteen een spectaculaire expositie van de internationaal bekende Spaanse kunstenaar Juan Garcia Ripollés. „Dat was meteen een geweldig succes”, weet Peter Post. „Het fijne is dat we veel gasten van dat eerste uur nog altijd tot onze klanten mogen rekenen. De werken van Ripollés waren ook daarna in tal van exposities in onze galerie te zien en vonden zo hun weg naar menig liefhebber en ook een aantal belangrijke collecties. Spraakmakend was het project Viva la Vida in Kerkrade. De band met hem is, uiteraard vooral door zijn dochter Paloma, bijzonder sterk gebleven. „Hij is al in de negentig, maar nog altijd heel actief”, vertelt Paloma.

Al snel werd de collectie in de jaren erop uitgebreid met een grote schare aan bekende kunstenaars: Armando, Christo, Sidi El Karchi, Ger Lataster, Hans Keuls, Alexander Vogels en Conbulius, voor wie speciale exposities werden georganiseerd.

Post + Garcia Maastricht

Post + Garcia spreidde vijf jaar na de start de vleugels verder uit met een tweede locatie, namelijk in de Rechtstraat in Wyck. Daar werd Kunstuitleen Maastricht geopend in een ruim pand, met een geheel eigen formule. Daar kun je kunstwerken lenen, dan betaal je een huur over het gekozen werk dat ook nog eens gratis thuis bezorgd wordt in heel Nederland en België. Na een welbevinden kan de klant dan overgaan tot aankoop.

Een tweede vestiging van Kunstuitleen Maastricht opende Post+Garcia enkele jaren geleden in de Boschstraat, dus aan de andere kant van de Maas. Drie locaties in één stad, Peter Post en Paloma Garcia zijn er tevreden mee. „Dit hebben we alleen maar kunnen bereiken dankzij ons team van betrokken en deskundige medewerkers”, zegt Paloma García.

De galerie aan de Avenue Céramique is echt voor speciale exposities. Dat blijft ook zo. De twee locaties voor de kunstuitleen hebben elk hun eigen karakter. „En hun eigen publiek”, zegt Peter Post. „De galerie in de Rechtstraat kent de meeste aanloop. Hier is veel winkelend publiek en de drempel is laag. In Wyck liggen ook veel hotels en dat merken we zeker in het weekend als er veel gasten uit de Randstad en elders zijn, die lopen al eens gauw binnen. Elke dag gebeurt daar wel wat. De Boschstraat is een minder drukke straat, maar die buurt richting Sphinx-kwartier ontwikkelt zich steeds meer tot een cultureel quartier. Zeker als straks dat nieuwe project bij het Landbouwbelang ontwikkeld wordt. Op beide locaties hebben we een breed aanbod aan schilderkunst, fotografie, beelden en grafische kunst. Dat maakt de mensen nieuwsgierig.”

Post + Garcia Maastricht
Post + Garcia Maastricht

In twintig jaar tijd hebben Peter Post en Paloma Garcia gezien dat Maastricht steeds internationaler is geworden. „Dat zorgt voor extra bedrijvigheid en een levendige ambiance”, zegt Paloma Garcia. „Natuurlijk merken we dat het meeste tijdens TEFAF. Dan zijn alle drie onze locaties open en dan is het alle hens aan dek, want de stad wordt dan overstroomd met kunstliefhebbers. Ons hele team heeft dan de handen meer dan vol, maar dat vinden we ook juist een uitdaging.”

Tijdens TEFAF is in de galerie aan de Avenue Céramique een speciale expositie te zien onder de naam Spanish impressions met onder meer werk van Masllorens, Ripollés en Conbulius. De naam verraadt meteen de herkomst van de getoonde kunstwerken.

Avenue Ceramique 17, Maastricht – postgarcia.nl

kunstuitleenmaastricht.nl

 

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.